Amanda FagerlundAmanda Fagerlund från Falu kanotklubb vann K1-klassen på fredagens deltävling på Europacupen för juniorer i Tjeckien. En fantastisk framgång! Redan i kvaltävlingen var hon med i matchen med en 6:e plats. Amanda vann finalen med 2.73 sek före Katerina Duskova från Tjeckien. På tredje plats kom Victoria Murray från Storbritannien. Dessutom vann Amanda kvalet i C1 och kom trea i finalen!

För Amanda är resultatet en bra värdemätare inför junior-EM i Krakow om en månad. Samtidigt är det fint kvitto på Falu Kanotklubbs arbete under många år. Klubben utvecklas målmedvetet för en stark trupp till junior-VM 2016 sedan många år tillbaka och runt Amanda finns många andra duktiga ungdomar, coacher och stödjande resurser. I dagsläget har även klubbkompisen Vidar Bratt kvalat till nästa års junior-VM i K1Herr.

Kanotslalom juniorRunt Amanda finns ett glatt gäng unga slalomaktiva och unga tränare från Falu kanotklubb och Nyköpings Forspaddlare. Den svenska juniortruppen gör en intensiv tävlingsresa på tre veckor i Tjeckien och Polen. Under helgen tävlar alla igen på Wave International i Ceske Budejovice. Nästa helg fortsätter Europacupen för juniorer i Krakow.

Alla resultat : canoeliveresults.com