Bilda en idrottsförening

Lager Lissfors 2013

Välkommen till Idrotten!
Om det inte finns kanotslalom- och störloppsverksamhet i din stad, kan du och 2-3 kompisar lätt starta en idrottsförening. Nedan hittar du intressanta länkar och filmer för att starta och utveckla en kanotklubb.
Föreningar som Falu Kanotklubb, Floda Forsfarare, Nyköpings Forspaddlare är drivande klubbar med barn och ungdomar. Ring och du får tips!
Lokala  Distriktsidrottsförbund  hjälper dig med klubbutveckling och ekonomiskt stöd.
Lokala SISU-förbund hjälper dig med utbildning:  www.sisuidrottsutbildarna.se

Ekonomi

Med ekonomiskt stöd från olika håll kan du köpa utrutsning, arvodera eller ger lön till ledare, utbilda nya ledare, bygga/renovera ett klubbhus, köpa kontainer mm. Behöver du stöd för att formulera en ansökan, kontakta oss på info@kanotslalom.se.

Bidrag för barn/ungdomsverksamhet (LOK, idrottslyftet mm)

Obs! Kolla regelbundet på kanot.com (SF-bidrag) och på din lokala  Distriktsidrottsförbund  (DF-bidrag). Glöm inte också att Googla runt med orden som stipendier, barn, ungdom, idrott mm …

Till sist när du har bra utrustning, bra vattendrag och bra ledare kan du tjäna in pengar för barn/ungdomsverksamheten eller andra klubbprojekt genom spännande verksamhet i forsande vatten. Här rekommenderas starkt att alla ledare är Försinstruktörer för att behålla kvalité och säkerhet.

Filmer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *