Falun Slalomcup nr 1 avklarades galant!


Falu kanotklubb arrangerade årets första deltävling som ingår i Falun Slalomcup 2019. Kanotslalomtävlingen i Hosjöholmen var ett bra tillfälle för att tävla för första gången och flera barn och ungdomar från Falun, Västerås och Sigtuna gjorde tävlingsdebut. Forsen var i klass II och Falupaddlare Johan Strandberg designade en bana så att många kunde delta oavsett nivå, från nya i slalomsporten till landslagsnivå.

Bland rutinerade slalompaddlare blev det en fin kamp i alla klasser K1 och C1, Dam och Herr. Bakom kulisserna hjälpte många till. Fika och korv gjorde alla glada. Föräldrarna dömde galant och flera gjorde debut som funktionärer.

Kommande deltävlingar i Falun Slalomcup 2019 blir 22 september i Hosjöholmen samt 8 september och 6 oktober i Falu vildvattenpark. 

Resultat

Bilder

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Isak vinner världsrankingtävlingen Tatra Slalom!

Isak Öhrström från Falu kanotklubb vinner världsrankingtävlingen Tatra Slalom i Liptovsky Mukulas i helgen! Samtidigt lyckades klubbkompisen Monika Mitasikova nå finalen i hård konkurrens bland K1 damer. 

Det blev en fin start på tävlingssäsongen för Falupaddlarna Isak och Monika! Nu väntar EM i kanotslalom i Pau för Isak i slutet av maj. Sedan kommer slalomparet att delta i de fyra kommande världscuperna.

Isak behöver stöd för sin satsning till OS 2020. Var med en spännande resa! Länk

Resultat Tatra Slalom

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Nyutbildade slalomtränare i Falun

13 slalomtränare samlades 1:a maj i Hosjöholmen. Arrangören var Falu kanotklubb. Tidigare i mars diskuterades teorin kring inlärning av kanotslalom. Nu blev det praktiska övningar på slätvatten och i fors klass II. Tillsammans med Bo-Marcus Lidström och ledare med erfarenhet, satsar Falu kanotklubb på framtida ledare för att coacha kanotslalom. Klubben vill att fler lär sig konsten att undervisa kanotslalom för bra träning i alla åldrar.

De nyutbildade slalomtränarna är redo för en ny säsong i Falu kanotklubb. Ledarna kommer också att stödja starten av ny slalomverksamhet i föreningar kring Falun. En lyckad insats för den lokala föreningsutvecklingen!

Trevliga bilder

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Nyutbildade slalomtränare i Falun

Föreningsutveckling i Falu Vildvattenpark

Idrottskonsulenten Erik Rosendahl från Dalarnas idrottsförbund var på besök 26 april i Falu Vildvattenpark. Han träffade Soizick och Bo-Marcus Lidström och det blev bra diskussioner kring utvecklingen av kanotslalomidrotten i Dalarna.

Fokus på samtalen var främst kring nystartade idrottsföreningar, som har specifika behov jämfört med väl etablerade klubbar. Föreningen Faluns Slalomkanotister kommer att organisera barn/ungdomsträning i kanotslalom i Falu vildvattenpark och en hel ny verksamhet för unga nybörjare startas i maj.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Föreningsutveckling i Falu Vildvattenpark

Fin säsongsstart för Isak!

Säsongsstarten har gått fint för Isak Öhrström från Falu kanotklubb. Vid landslagsuttagningen för svenska slalomtruppen blev han rankad etta, efter tävlingarna i Pau och i La Seu d’Urgell i början på april. 19-20 april deltog han i 35:e internationella slalomtävlingar i Liptovsky Mikulas där toppaktiva från hela Europa deltog. I K1 herrar var det konkurrens bland 120 slalompaddlare. I totala resultatet blev han etta.

Nu väntar en spännande internationell kanotslalomsäsong för Isak.

Resultat i Liptovsky Mikulas

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Fin säsongsstart för Isak!

Parken är öppen!

Falu vildvattenpark är nu öppen. Spännande forsträning och slalomtävlingar planeras för många oavsett ålder och ambition. Håll utsikt på www.faluvildvattenpark.se och under rubriken Inbjudan/Resultat.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Parken är öppen!