Falun Slalomcup – Lyckad deltävling i Falu vildvattenpark!

Falun Slalomcup 2019 består av fyra deltävlingar som arrangeras i Hosjöholmen och i Falu vildvattenpark. Söndag 8 september ordnades deltävlingen nr 2. Unga slalompaddlare från olika delar av Sverige deltog. Engelska paddlare deltog också.

Tävlingsmodellen som testades i höstas med två semifinalåk samt ett finalåk, fungerade riktigt fint. Tiden mellan åken gav möjlighet för återhämtning, rekognosering och bra samtal mellan alla inblandade i eventet.

Falu kanotklubbs engagerade medlemmar ordnade tidtagning, domeri och fixade gott om fika. Speaker Tommy Vince lyfte hela tävlingen och gjorde finalen ännu mer spännande för alla!

Det blev en lyckad dag för kanotslalomidrotten! Kommande deltävlingarna i Falun Slalomcup sker 22:a september i Hosjögolmen och 6:e oktober i Falu vildvattenpark.

Resultat & inbjudningar

Sköna Bilder  

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Dalarnas idrottsförbund i Falu Vildvattenpark

Hela personalen från Dalarnas idrottsförbund hade nyligen studiebesök i Falu vildvattenpark. I många år har de följt utvecklingen av kanotslalomidrotten. Med glädje och stort intresse upptäckte alla Nordens första forsarena.

Det var glada och positiva samtal om idrottsutveckling, idrottsanläggningar och barnidrott. Falu vildvattenpark ser fram emot ännu mer givande och långsiktigt samarbete med Dalaidrotten.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Dalarnas idrottsförbund i Falu Vildvattenpark

Isak trea i Bratislava!

Slovak Open i Bratislava attraherade 520 slalompaddlare från 24 nationer i helgen och bjöd på riktigt tighta och spännande finaler.

Isak Öhrström (Falu kanotklubb) lyckades nå en fin tredje placering i K1 herrar bland starka namn med fina internationella meriter. I tre veckor väntar årets två sista världscuper, först i Markkleeberg (Tyskland) och sedan i Prag (Tjeckien). VM arrangeras i slutet av september i Spanien i forsarenan som ligger vid La Seu d’Urgell.

Resultat & Hemsida

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Isak trea i Bratislava!

Träningsvillkor i världsklass i Falu Vildvattenpark

Villkoren för kvalitativ slalomträning på hemmaplan för unga slalompaddlare har höjts markant med Falu vildvattenpark. Arenan är en extremt teknisk bana och liknar internationella konstgjorda forsarenor där de flesta större mästerskap i kanotslalom arrangeras (EM, VM, VC…). Man kan kontrollera vattnet och reka från land. Det är lätt att se och filma över hela forsen. Portsystemet är dessutom lätt att justera och precis. Alla dessa detaljer underlättar varje träningspass för tränare och paddlare. Dessutom finns lokaler och stugor vid banan med bekvämligheter för ombyte, videoanalys, för att äta och umgås med kompisar.

Paddlare från Sverige, Norge, Finland och Tyskland har redan tränat i Falu vildvattenpark. Förhoppningsvis besöker fler arenan och blir delaktiga i utvecklingen av kanotslalomidrotten i Norra Europa.

Fina bilder

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Träningsvillkor i världsklass i Falu Vildvattenpark

Falun Slalomcup 22 september i Hosjöholmen

Välkommen till en skön slalomtävling 22 september i Hosjöholmen! Det blir fokus på ungdomar och vuxna som är nya i kanotslalomidrotten. Rutinerade slalompaddlare får också en bra tävling att satsa på. Välj din ambitionsnivå! Falu kanotklubb är arrangör och välkomnar funktionärer som vill lära sig mer om tidtagning och domeri i kanotslalom.

Inbjudan

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Falun Slalomcup 22 september i Hosjöholmen

Kanotslalom lyfter landsbygdsutvecklingen i Falu kommun

Kommunstyrelsen i Falun beslutade nyligen om gediget stöd till Sundborns kanotklubb. Det är ett bra steg framåt för utvecklingen av kanotslalomidrotten i Dalarna.

Sundborns kanotklubb får stöd från Stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun, för att utveckla barn/ungdomsverksamhet i kanotslalom i Sundborn. Bidraget på 322 000 kr ska användas bl.a. för inköp av slalomutrustning och paddelkläder som är avgörande för att verksamheten för Sundbornsborna fortsätter på ett hållbart och långsiktigt sätt.

Styrelsen samlades igår i Falu vildvattenpark för att besöka föreningen Faluns Slalomkanotister och se hur de har organiserat sin slalomverksamhet för de unga faluborna. Det blev givande samtal och samtidigt en lyckad tur i forsen. Styrelsen siktar nu på fortsatt renovering av klubbens lokal i Sundborn, på inköp av olika viktiga kanotutrustningar och fortsätter att planera verksamheten för barn/ungdomar i augusti och september.

Fler bilder

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kanotslalom lyfter landsbygdsutvecklingen i Falu kommun