Välbesökt Sundbornsloppet 2017!

Sundbornsloppet 2017

Falu kanotklubb ordnade 7 oktober Sundbornsloppet, som hade status  SM i störtlopp och var ett motionslopp på 6,5 km med två forsar i klass II. 50 paddlare i alla åldrar deltog.  De yngsta var 10 år och äldsta nära 80 år. En riktig trevlig atmosfär fyllde hela loppet med fin höstkänsla i vacker natur, kan man läsa på arrangörens hemsida.

SundbonrsloppetMånga gjorde sitt första långlopp och kom i mål med en helt ny upplevelse. Störtloppare med rutin försökte förbättra sina tider från tidigare åren. Fördelningen damer och herrar var jämn bland alla deltagare. I störtloppsklassen kunde vi se duktiga tjejer 12-18 år som närmar sig Sveriges snabbaste paddlare Amanda Fagerlund.

SundbronsloppetSnabbaste bland herrarna i störtlopp var Johan Strandberg med en tid på 32 min 13 sek. Amanda nådde målet knapp 30 sek efter Johans tid! Och knapp en minut efter Johans tid gled en glad Patrik Svensson fram i mål. Snabbast i motionsklassen var Göran Glivberg tight följt av damerna Annika Göransson och Anna Garmo. Arrangören tackar alla som hjälpte att ordna Sundbornsloppet och ser fram emot kommande upplaga lördag 6 oktober 2018.

Resultat

Fina bilder på Facebook

Film från andra starten

 

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Bygget igång för Falu Vildvattenpark!

Nu har grävmaskinerna börjat grunderna för att ordna Nordens första konstgjord forsarena! Platsen ligger centralt i Falun. Se SVT-inlägg.

Falu vildvattenpark

 

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Bygget igång för Falu Vildvattenpark!

Framsteg internationellt för svensk slalom

KanotslalomIntressant framsteg med två svenskar i semifinal på VM i kanotslalom i Pau! Sporten handlar om konsten att hantera snabbhet, teknik och felfritt åk i stor fors, vilket Isak Öhrström och Erik Holmer lyckades delvis med i semifinalen. I en teknisk krävande bana nådde  Isak en 22:a plats med rent åk och Erik kom 31:a med ett islag.

Den positiva konkurrensen nationellt, som har utvecklats sedan 2010, lyfter nivån bland alla svenska slalomaktiva. En ny organisation för kanotslalomsporten är på frammarsch med nya villkoren för sporten i landet, bl.a. med Nordens första konstgjorda slalomarena och med regionala utvecklingsprojekt för barn och ungdomar i forsande vatten. Fler killar och tjejer ska kunna träna kanotslalom på hemmaplan med hög kvalitet. Troligen fortsätter den positiva trenden 2018 och framåt. Redan idag finns en fin trupp unga slalompaddlare killar och tjejer med hög kunskap.

Alla VM resultat

Replay på Youtube

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Framsteg internationellt för svensk slalom

Topp-4 slalomlag på VM i Pau!!

Fin start för svenska laget i K1 herr på VM i kanotslalom i Pau! En fjärde placering blev det enbart 1,5 sekunder från prispallen bland 27 andra starka länder. Det är Sveriges bästa resultat på världsmästerskap! Isak Öhrström startade som första båt. Erik Holmer och Fredrik Wahlén följde honom och det flöt på riktigt fint.

Onsdag 27 september deltar killarna individuellt i K1 herr kval. Där konkurrensen är ännu högre med 103 startande enbart i K1 herr. Totalt deltar 350 slalompaddlare från 50 nationer. Dessutom arrangeras samtidigt VM i störtlopp och i kajakcross. Vilket ökar antalet deltagare till över 550! Fantastiskt event i en fantastisk forsarena.

Alla resultat & Startlistor (öppna kategorin och sedan Reports för startlistor)

Live sändning

Nedan ser man det fina lagåket från Sverige.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Topp-4 slalomlag på VM i Pau!!

Sundbornsloppet & SM Störtlopp 2017

Sundbornsloppet 2017

Boka Sundbornsloppet lördag 7 oktober 2017! Vi avslutar säsongen med 6,5 km fin höstpaddling. Loppet är en störtloppstävling och motionslopp för alla nivåer. Både på slätvatten och i lätt fors klass II. För de snabbaste tar sträckan 30 min och ca 1 tim om man njuter av naturen. Välkommen oavsett kanottyp och ambition!

Inbjudan

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Sundbornsloppet & SM Störtlopp 2017

Kanotslalom, störtlopp, extremslalom – VM 2017 snart igång

Sverige har fyra tävlande på VM i kanotslalom, störtlopp, extremslalom som arrangeras från 23 september till 6 oktober 2017 i Pau i Frankrike. Tre herrar deltar i K1 kanotslalom och två herrar i extremslalom.

Sverige har inga damer, ingen deltagare i störtlopp samt inga C1, C2 slalom. Från ett rikt land där vatten syns överallt i naturen kunde man förvänta sig lite bättre. Hopp till förbättring finns trots allt. Troligen i nya spår än dem man har följt sedan 1970-talet i landet.

Svenska deltagare VM 2017

  • Kanotslalom K1 Herr: Isak Öhrström, Erik Holmer, Fredrik Wahlén
  • Extremslalom herrar: Fredrik Wahlén, Max Karlsson

Se hela program och andra info – här

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kanotslalom, störtlopp, extremslalom – VM 2017 snart igång