Kunskapsutbyte Norge/Sverige

Kunskapsutbyte om kanotslalom mellan Norge och Sverige, var det fråga om i Falu Vildvattenpark i helgen! Två damer och två herrar, forspaddlare från Kongsberg Padleklubb, var på besök i parken för att lära sig mer om konstgjorda forsarenor och om kanotslalomteknik. Norska gruppen fick spännande information och övade slalomteknik med Isak Öhrström från Falu kanotklubb. En givande helg för båda länderna!

Se trevliga bilder

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Dags för Kanotslalomkonferensen 2018

Första passet i Falu Vildvattenpark med strålkastare! Ett härligt steg mot en spännande framtid!

Kanotslalomkonferensen 2018 hålls söndag 18:e november i Falun.

Under trevliga former kommer framtidens kanotslalom att diskuteras. I första hand säsongerna 2019-2020.

Plats: Hojsjöholmen, Falu Kanotklubbs klubbhus

Tid: 09.00 – 14.00

För vem? För alla intresserade av att utveckla kanotslalomidrotten. Anmäl dig i förväg, så att fikamängd kan planeras.

Lunch ingår ej. Vi beställer från Hosjö pizzeria eller deltagare har egen medhavd lunch.

Mötesdeltagare kan efter träffen träna i Falu Vildvattenpark kl.15.30-16.30 för 100 kr/person/en timme fors.

Inför mötet är ambitionen att till så hög grad som möjligt färdigställa tävlings- och aktivitetskalendern för 2019. Bra om föreningar inkommer med planer så snart som möjligt (tävlingar, ungdomsläger, kollo, utbildning, mm).

Preliminär aktivitetskalender 2019   (uppdaterad 2018-11-02)

Preliminärt innehåll Slalomkonferensen

Anmälan och kontakt: info@kanotslalom.se. Mötet är kostnadsfritt.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Dags för Kanotslalomkonferensen 2018

Bästa lovet i Falu Vildvattenpark

Ett trevligt exempel på framgångsrikt samarbete mellan kanotklubb, kommun och företag med forspaddling för barn och ungdom!

I ett samarbete mellan Falu kommun och Falu kanotklubb kunde ungdomar i åldern 14 till 17 år forspaddla utan kostnad i Falu vildvattenpark under höstlovet. Det gick fantastiskt fint tack vare varma paddelkläder, bra guidning av duktiga unga ledare och med skön bastu som väntade efteråt!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Bästa lovet i Falu Vildvattenpark

Vansbro kanotklubb

Är Vansbro kanotklubb nästa förening med kanotslalom och forspaddling för barn/ungdomar i Dalarna? Ett besök till Skiffsforsen tillsammans med miljö- och fritidsansvarig från Vansbro kommun gav spännande diskussioner.

Många pusselbitar finns redan på plats för att kunna planera vidare; som fina forsar i klass I-III, lokaler vid forsen, stora och vackra vattendrag för varierande kanotverksamhet. Allt detta 3 km från Vansbro centrum med kollektivtrafik och bilväg, så ungdomar lätt tar sig till kanotklubben. Kanotaktiviteter för Vansbro unga invånare men också för varierande målgrupper i alla åldrar, blir ett intressant komplement till föreningslivet och näringslivet i kommunen.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Vansbro kanotklubb

Kanotföreningar från hela Sverige besöker Falu Vildvattenpark

Intresset är stort för Falu Vildvattenpark bland alla svenska kanotföreningar med kanotslalom och forspaddling. Många från hela Sverige har redan tagit sina första paddeldrag i parken under sommaren och vid första slalomtävlingen 13 oktober.

Besöken fortsätter och slalompaddlare från Åmsele forspaddlare är i Dalarna vecka 42 med fin forspaddling och slalomträning i Hosjöholmen, i Lissfors och Falu Vildvattepark.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kanotföreningar från hela Sverige besöker Falu Vildvattenpark

Slalomtävling & slalomträff i Falu Vildvattenpark

Lördag 13:e oktober invigdes Falu Vildvattenpark officiellt med klippning av ett gulblått invigningsband över forsen. Sedan gick starten för den första slalomtävlingen, och därmed också starten för ett nytt kapitel i svensk kanotslalom.

Slalomtävlingen bestod av ett kval där bästa åket av två räknades. De 10 bästa gick vidare till ett finalåk på en ny bana. Den betalande publiken fick en spännande show med paddling i världsklass. Isak Öhrström vann både C1 och K1 herrar i konkurrens av imponerande duktiga juniorer och ungdomar. I K1 dam blev det en stenhård fajt mellan Amanda Fagerlund och Monika Mitasikova. Monika vann kvalet och Amanda finalen. Genom en lysande speakerinsats av Tommy Vince blev finalerna ännu mer spännande. Sammanlagt 30 000 kr i prispengar sporrade naturligtvis de tävlande ytterligare!

Härlig stämning präglade hela tävlingsdagen. Arrangemanget klarades av genom samverkan mellan Falu Vildvattenpark och ideella insatser från Falu Kanotklubb, Nyköpings Forspaddlare och Borlänge Forspaddlare.

Slalomträff

Efter tävlingen hölls ett trevligt möte mellan flera klubbar. Det blev bra diskussioner som kommer att fortsätta framöver. Tack vare Falu Vildvattenpark finns det nu bättre förutsättningar än någonsin för att utveckla kanotslalom och forspaddling. Mötet var överens om att det inte finns en motsättning mellan Svenska Kanotförbundet och kanotslalomidrotten, om kanotförbundet blir bra organiserat. Det saknas idag ett relevant demokratiskt system för slalomidrotten inom kanotförbundet. Oavsett om det sker inom eller utanför kanotförbundet, måste slalomidrotten kunna bestämma över sig själv. Det är kanske möjligt att reformera kanotförbundet inifrån? Försök att göra det kan göras parallellt med det demokratiska kanotslalomförbundet.

Årets landslagsverksamhet diskuterades. Med en förbundskapten som attackerat en coach och förstört säsongen för två landslagsaktiva måste dagens situation ändras. Situationen skulle lösa sig omedelbart till en bra och professionell verksamhet om slalomidrotten styrde sig självt.

Kanotslaloms utvecklingspotential är enorm och all kraft finns inom klubbarna. Självklart har kanotförbundets flod av negativa nyhetsbrev en destruktiv påverkan, men vi inser att det är snarast en sjuklig psykologisk krigsföring som vi kan bortse ifrån. Låt oss istället fokusera på det vi kan åstadkomma med kvalitet och glädje.

Resultat slalomtävling 13 oktober 2018

SVT reportage

DT.se reportage 

Fina bilder

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Slalomtävling & slalomträff i Falu Vildvattenpark