Optimal förberedelse innan utlandsläger

Inom kort åker äldre ungdomar från Falu kanotklubb till Augsburg för träningsläger i kanotslalom. De ska träna i den häftiga forsarenan Eiskanal som byggdes 1972 för OS i Tyskland. Ungdomarna ska också delta i en deltävling av Europacupen. I väntan på utlandslägret ger slalomträningen i forsarenan Falu vildvattenpark optimal förberedelse.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Samarbete mellan fem kanotföreningar

19 ungdomar är nu i Lissfors i Dala-Floda för träningsläger i kanotslalom. Utöver slalom K1:or är slalom C1:or och Freestylekajaker också med. Unga ledarna David Tegmark, Moa Göransson och Vidar Lindberg guidar ungdomarna som är från Falu kanotklubb, Nyköpings Forspaddlare, Västerås kanotförening, Borlänge Forspaddlare. Floda forsfarare tar emot ungdomsgänget i sin fina klubblokal och anläggning, som är anpassade för bra träning i forsande vatten och i kanotslalom.

Följ deras äventyr på Facebook och Instagram

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Världscupsserien i kanotslalom igång

Svenska seniorlandslaget i kanotslalom deltar i världscupen nr 1 i helgen. Serien har totalt 5 cuper i London, Slovakien, Slovenien, Tyskland, Tjeckien. Landslaget består av Monika Mitasikova i K1-Dam samt Isak Öhrström, Fredrik Wahlén och Max Karlsson i K1-Herr. 

Forsarenan i Lee Valley norr om London byggdes till OS 2012. Forsen är i klass 4-5 och riktigt tuff. 30 nationer och 200 slalomatleter deltar i eventet. 2020 är det EM i Lee Valley. Då fördelas de sista OS-platserna. Om Sverige inte tar OS-plats på VM i La Seu i höst, är sista chansen i London 2020.

På filmen ser vi Monikas första åk. 
K1 Dam : 30 vidare till semifinal (20 + 10)
K1 Herr : 40 vidare till semifinal (30 + 10)

Alla resultat VC 1Videon VC1Hemsida VC1

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Fint samarbete i Lissfors

Tack vare fina insatser från medlemmar inom Floda Forsfarare är kanotslalombanan i Lissfors i Dala-Floda i fint skick. Det öppnar potential till ungdomsläger och spontan slalomträning som det var nu i helgen med ungdomar och ledare från Nyköpings Forspaddlare och Falu kanotklubb.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Fint samarbete i Lissfors

EM i Pau – Isak till semifinal

EM i kanotslalom pågår i Pau i Frankrike med tre svenskar i K1 herrar (31 maj-2 juni).

  • Isak Öhrström (Falu kanotklubb)
  • Fredrik Wahlén (Järfälla KORK)
  • Max Karlsson (Järfälla KORK)

Isak lyckades kvala till semifinalen. Det handlar om riktigt små marginaler med hård konkurrens i K1 herrar. All info hittar man på www.paucanoe.com

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för EM i Pau – Isak till semifinal

Falun Slalomcup nr 1 avklarades galant!


Falu kanotklubb arrangerade årets första deltävling som ingår i Falun Slalomcup 2019. Kanotslalomtävlingen i Hosjöholmen var ett bra tillfälle för att tävla för första gången och flera barn och ungdomar från Falun, Västerås och Sigtuna gjorde tävlingsdebut. Forsen var i klass II och Falupaddlare Johan Strandberg designade en bana så att många kunde delta oavsett nivå, från nya i slalomsporten till landslagsnivå.

Bland rutinerade slalompaddlare blev det en fin kamp i alla klasser K1 och C1, Dam och Herr. Bakom kulisserna hjälpte många till. Fika och korv gjorde alla glada. Föräldrarna dömde galant och flera gjorde debut som funktionärer.

Kommande deltävlingar i Falun Slalomcup 2019 blir 22 september i Hosjöholmen samt 8 september och 6 oktober i Falu vildvattenpark. 

Resultat

Bilder

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Falun Slalomcup nr 1 avklarades galant!