Inbjudan Kanotslalom & Störtlopp 10-11 september

Bild-helg-lissfors kopiaVälkommen till en trevlig helg i Lissfors med fin träning i fors klass II-III och med lättillgängliga tävlingar i kanotslalom och störtlopp. Helgen passar bra för alla nivåer och hela familjen. Fri träning i banorna, som är anpassade så att många kan delta. Det är fritt att använda kompositkanoter eller plastkanoter. Sist nämnda tävlar i öppen klass.

Inbjudan

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

J/U23 EM kanotslalom igång med sju svenskar

Junior kanotslalom 2016

Sista året som junior för Amanda Fagerlund, Vidar Bratt, Mattias Nilsson och Ludwig Palmcrantz!  25-28 augusti arrangeras Junior/U23 EM i kanotslalom i Solkan i Slovenien. Det blir spännande att följa de unga svenskarna bland stark europeisk konkurrens med över 350 startande. Utöver juniorerna deltar Erik Holmer, Johan Strandberg och Max Karlsson som U23.

Torsdag 25 augusti kan man följa kvalet för killarna i K1 och C1. På fredag deltar Amanda i K1Dam.

Mer info om eventet: socakayak.si/ep_eng/eng/

Startlistor, resultat live & live streaming: canoeliveresults.com

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Inbjudan SM Kanotslalom 2016

Välkommen till en fin paddlingshelg oavsett nivå! Det är fri träning i banorna, så du kan paddla hur mycket du vill.

SM kanotslalom 2016 Falun24 september arrangeras två olika slalomtävlingar i Hosjöholmen i Falun. Lilla Slalomtävlingen sker på lätt strömmande vatten. Tävlingen är öppen för barn och vuxna med ca 8 portar. Alla kanotmodeller är välkomna. SM i kanotslalom sker i huvudforsen (klass II). Välkomnas även paddlare som annars inte sysslar med kanotslalom. Arrangören kan låna ut slalomkanoter.

Lördag kväll träffas alla runt en gemensam middag med prisceremoni för SM och Sverigecupen i kanotslalom.

Inbjudan

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Slalomtävling i Borlänge avklarad!

Kanotslalom Borlänge

Idag arrangerade Borlänge Forspaddlare en riktigt lyckad kanotslalomtävling på Tunaån. Ungdomar från Falun och Borlänge tävlade i K1, C1, C2 och några yngre tävlade för första gången utomhus. Tävlingsplatsen ligger strax utanför Borlänge centrum med bostadsområden runtom. För slätvattenträning och slalomtävling är platsen perfekt. Strax uppströms finns forsande vatten från höst till vår. Klubben har med hjälp av Falu Kanotklubb fått igång en spirande verksamhet, ordnat ett kanotförråd och har tillgång till omklädningsrum i Fornby Folkhögskola som ligger precis invid.

Det var första utomhustävling i Borlänge sedan sista slalomtävlingen i Bullerforsen 1988, innan kraftverket byggdes om och portarna där försvann. Otroligt kul! Stort tack till Göran Hedström och Ola Bäck för fint arrangemang!

Resultat & Bilder

 

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Isaks höstplaner

Isak Öhrström

Efter OS i Rio har Isak Öhrström spenderat en vecka i hemmaklubben i Falun. När man frågar vilka lärdomar han tar med sig från OS svarar han: ”det är möjligt att vinna och jag behöver gott om tid till förberedelser”. Med sista svaret gör han referens till de få passen han haft i forsarenan i Deodoro. Andra OS-paddlare hade spenderat månaders träning i forsen. Något Isak har i planerna inför 2020 i Tokyo.

Tävlingssäsongen fortsätter och på söndag åker Isak vidare till årets två sista världscuper, i Prag och i Tacen i september. Utöver kanotslalomkarriären har Isak flera planer inför hösten. Inom kort kommer han att börja civilingenjör i energisystem i Uppsala anpassat till paddlingen.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Senast uppdatering av Sverigecupen i kanotslalom

Kanotslalom

Senast uppdatering av Sverigecupen i kanotslalom är nu publicerad!

Sista deltävling är 10-11 september i Lissfors.

Läs mer här eller under Tävling/Regler&Cuper i huvudmenyn.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar