Kommande bassängslalom 2017/2018

Välkommen till trevliga slalomtävlingar inomhus. Perfekt för barn och ungdomar som nyligen börjat paddla. Här finns kommande datum.

  • 25 november 2017 i Falun – Inbjudan
  • 3 februari 2018 i Borlänge
  • 17 februari 2018 i Falun
Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kommande bassängslalom 2017/2018

Fler i alla åldrar lär sig eskimåsväng

Eskimåsväng är en grundläggande teknik i kanotslalom och inom alla kanotgrenar. Barn, ungdomar och vuxna kan lära sig tekniken. Under vintern pågår inomhusträning i bassäng runt om i Sverige.

I huvudmenyn under ”Teknik” finns tips för att hjälpa nybörjare.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Fler i alla åldrar lär sig eskimåsväng

Sverige nominerad på World Paddle Awards

WORLD PADDLE AWARDS

Av hundratals nomineringar har Bo-Marcus Lidström blivit utvald som en av sex personer i kategorin ”Foundation Award” för sitt gedigna och framgångsrika arbete med att utveckla kanotslalomsporten i Sverige.

Det är i sig en stor bedrift, inte bara för ”Bobbo”, men för hela kanotslalomsporten i Norden. Forspaddling är på tillväxt, har momentum och det är kul att det uppmärksammas internationellt!

I nästa steg i processen att utse en vinnare är det röstning som gäller.

Visa ditt stöd för svensk kanotslalom. Rösta senast 19 november!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Sverige nominerad på World Paddle Awards

Aktivitetskalender 2018

Svenska kanotslalomförbundet presenterar aktivitetskalendern 2018 för kanotslalom och störtlopp. Nio arrangörer, både kanotföreningar och företag, kommer att ordna trevliga evenemang i forsande vatten.

Aktivitetskalender 2018

Läs mer om Kanotslalomförbundet under Organisation i huvudmenyn. 

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Aktivitetskalender 2018

Välbesökt Sundbornslopp 2017!

Sundbornsloppet 2017

Falu kanotklubb ordnade 7 oktober Sundbornsloppet, som hade status  SM i störtlopp och var ett motionslopp på 6,5 km med två forsar i klass II. 50 paddlare i alla åldrar deltog.  De yngsta var 10 år och äldsta nära 80 år. En riktig trevlig atmosfär fyllde hela loppet med fin höstkänsla i vacker natur, kan man läsa på arrangörens hemsida.

SundbonrsloppetMånga gjorde sitt första långlopp och kom i mål med en helt ny upplevelse. Störtloppare med rutin försökte förbättra sina tider från tidigare åren. Fördelningen damer och herrar var jämn bland alla deltagare. I störtloppsklassen kunde vi se duktiga tjejer 12-18 år som närmar sig Sveriges snabbaste paddlare Amanda Fagerlund.

SundbronsloppetSnabbaste bland herrarna i störtlopp var Johan Strandberg med en tid på 32 min 13 sek. Amanda nådde målet knapp 30 sek efter Johans tid! Och knapp en minut efter Johans tid gled en glad Patrik Svensson fram i mål. Snabbast i motionsklassen var Göran Glivberg tight följt av damerna Annika Göransson och Anna Garmo. Arrangören tackar alla som hjälpte att ordna Sundbornsloppet och ser fram emot kommande upplaga lördag 6 oktober 2018.

Resultat

Fina bilder på Facebook

Film från andra starten

 

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Välbesökt Sundbornslopp 2017!

Bygget igång för Falu Vildvattenpark!

Nu har grävmaskinerna börjat grunderna för att ordna Nordens första konstgjord forsarena! Platsen ligger centralt i Falun. Se SVT-inlägg.

Falu vildvattenpark

 

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Bygget igång för Falu Vildvattenpark!