Falun Slalomcup 2019

Här presenteras loggan för Falun Slalomcup 2019. Cupen består av fyra deltävlingar.

19 maj Hosjöholmen
8 september Falu Vildvattenpark
22 september Hosjöholmen
6 oktober Falu Vildvattenpark

Mer info uppdateras snart i huvudmenyn under Inbjudan/Resultat.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Öva eskimåsväng!

Våren närmar sig och fina paddlingsturer planeras. Eskimåsväng är en grundläggande säkerhetskunskap som är värdefull oavsett var och i vilken kanottyp man paddlar. Många föreningar i hela Sverige erbjuder kurser. Passa på och öva!

Hitta en kanotförening

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Generalsekreteraren påstås själv varit med och beslutat om straffet

Isak Öhrström anmäldes av kanotförbundets generalsekreterare Anders Danielsson. Nu avslöjar disciplinnämndsmedlemmen Karin Falk att Danielsson kan ha varit med och fattat beslut om sin egen anmälan (källa dt.se).

Läs mer i tidningsartikeln

Lyssa på samtalet mellan Isak och Karin Falk

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Givande kunskapsutbyte

Falu kanotklubb är ansluten till både kanotförbundet och Korpen Motionsidrottsförbundet. Konsulenten Erik Rosendahl från Dalarnas idrottsförbund ordnade för första gången Korpens Gröna & Sköna ledarskapsutbildning i klubben. Det blev en givande kväll och ett intressant sätt att utbyta ledarkunskap och olika traditioner.

12 ledare från Falu kanotklubb deltog, varav 10 nya ledare. Deltagarna hade varierande bakgrund och olika åldrar. Kvällen blev givande med ett brett perspektiv om idrotten i Sverige och intressanta diskussioner. Det gav mersmak för att jobba vidare med Korpens ledarskapsmaterial. Söndag 10 mars fortsätter ledarutbildningen i Hosjöholmen med en specifik del om kanotslalomträning.

Bilder på Facebook

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Givande kunskapsutbyte

Klubbhus renoveras för kanotslalomidrotten

Allt fler har förstått fördelarna av en funktionell och bekväm klubblokal för att kunna utveckla barn- och ungdomsträning i kanotslalom. Floda Forsfarare, Falu kanotklubb, Nyköpings forspaddlare, Faluns Slalomkanotister, Gefle kanotklubb och Sundborns kanotklubb är några exempel på föreningar som klokt och långsiktigt investerar i sina klubblokaler.

Med genomtänkta lokaler får träning i fors och i kanotslalom bättre villkor för både ledare och aktiva. I fokus är att nybörjare får en positiv upplevelse och vill fortsätta lära sig mer. Medlemmar som tränar året runt drar fördel av torra paddelkläder och varmt bastu. Det lockar fler och gör vinterträningen roligare och bekvämare för alla. Flera föreningar bygger dessutom ett gym i sina lokaler. Det ger mer variation i träningen och underlättar för fler att träna vintertid. Det öppnar också upp för nya målgrupper.

Våren närmar sig och det börjar dyka upp information om byggdagar. Viktiga insatser från ideellt engagerade medlemmar är avgörande för att utveckla klubblokalerna. Flera föreningar har också fått ekonomiskt stöd från olika partner för att bygga. En härlig säsong i kanotslalom väntar!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Klubbhus renoveras för kanotslalomidrotten

Uppdaterad aktivitetskalender för 2019

Aktivitetskalendern är uppdaterad med en viktig ändring – tävlingen i Falu Vildvattenpark i september blir den 8:e september.

Två intressanta aktiviteter är en slalomcoachutbildning 5 & 10 mars, där kunskaper delas för vi skall kunna öka kvaliteten på träningen under 2019.

24 mars blir det en träningstävling “Ice Breaker”, där alla klubbar välkomnas till fina fullängdsåk i Hosjöholmen, med videoanalys efteråt.

Inbjudan samlas under rubriken Inbjudan/Resultat

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Uppdaterad aktivitetskalender för 2019