Artikelserie om förbundskaptenen i kanotslalom

Länkar till artikelserien om förbundskaptenen i kanotslalom finns nedan.

Del 1 – Förbundskaptenen polisanmäld – för attack mot tränaren till Faluns OS-stjärna: ”Tryckte händerna runt min nacke”

Del 2 – Förbundskaptenens svar efter incidenten: ”Det är tråkigt”

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Uppdaterad aktivitetskalender 2019

I samband med kanotslalomkonferensen har 2019 års tävlingsprogram planerats. Här är en uppdaterad kalender baserad på föreningarnas planer. Finns fel eller mer att tillägga, maila info@kanotslalom.se

Aktivitetskalender 2019  (uppdaterad 2018-11-29)

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Boka bassängslalom 2019!

Bassängslalom är sköna kanotslalomtävlingar för alla åldrar. Boka följande datum i Dalarna!

  • 2 februari 2019 i Maserhallen – Borlänge
  • 16 februari 2019 i Lugnets simhall – Falun

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Boka bassängslalom 2019!

Kunskapsutbyte Norge/Sverige

Kunskapsutbyte om kanotslalom mellan Norge och Sverige, var det fråga om i Falu Vildvattenpark i helgen! Två damer och två herrar, forspaddlare från Kongsberg Padleklubb, var på besök i parken för att lära sig mer om konstgjorda forsarenor och om kanotslalomteknik. Norska gruppen fick spännande information och övade slalomteknik med Isak Öhrström från Falu kanotklubb. En givande helg för båda länderna!

Se trevliga bilder

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kunskapsutbyte Norge/Sverige

Bästa lovet i Falu Vildvattenpark

Ett trevligt exempel på framgångsrikt samarbete mellan kanotklubb, kommun och företag med forspaddling för barn och ungdom!

I ett samarbete mellan Falu kommun och Falu kanotklubb kunde ungdomar i åldern 14 till 17 år forspaddla utan kostnad i Falu vildvattenpark under höstlovet. Det gick fantastiskt fint tack vare varma paddelkläder, bra guidning av duktiga unga ledare och med skön bastu som väntade efteråt!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Bästa lovet i Falu Vildvattenpark

Vansbro kanotklubb

Är Vansbro kanotklubb nästa förening med kanotslalom och forspaddling för barn/ungdomar i Dalarna? Ett besök till Skiffsforsen tillsammans med miljö- och fritidsansvarig från Vansbro kommun gav spännande diskussioner.

Många pusselbitar finns redan på plats för att kunna planera vidare; som fina forsar i klass I-III, lokaler vid forsen, stora och vackra vattendrag för varierande kanotverksamhet. Allt detta 3 km från Vansbro centrum med kollektivtrafik och bilväg, så ungdomar lätt tar sig till kanotklubben. Kanotaktiviteter för Vansbro unga invånare men också för varierande målgrupper i alla åldrar, blir ett intressant komplement till föreningslivet och näringslivet i kommunen.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Vansbro kanotklubb