Anmäl dig till slalomhelg 10-11 mars

10-11 mars 2018 ordnar Falu kanotklubb en helg i Hosjöholmen med slalomtävling och utbildning om teknikanalys med video.

Inbjudningar finns i huvudmenyn Inbjudan/Resultat.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Anmäl dig till slalomhelg 10-11 mars

Årets bassängslalom i Borlänge avklarad!

Borlänge Forspaddlare ordnade en trevlig bassängslalom lördag 3 februari i samarbete med grannklubben Falu kanotklubb. Kommande bassängslalom i Dalarna blir 17 februari i Falun. Läs mer under Inbjudan/Resultat i huvudmenyn.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Årets bassängslalom i Borlänge avklarad!

Framåt för Falu Vildvattenpark

Konstruktionen av Falu Vildvattenpark framskrider bra. I veckan har vatten och avlopp grävts in till campingstugor och till servicebyggnad. Det återstår inte mycket av det. Arbetet har gått bra trots att snön vräker ned varje dag i den mest snörika vintern på många år.

Allt grävningsarbete för fors och målpool är klart. Det ser riktigt bra ut! Än återstår gjutning av pumpstation för forsens pumpar, och betongytor i forsen. Det görs när våren kommer. Bilden visar det stålrör som håller pumpar för forsen. Väldigt trevligt är att det tillverkas av GB-tank, några hundra meter från Falu Vildvattenpark. Smidigt på många sätt!

Följ parkens utveckling på Facebook.

Lyssna på radiointervju med Jon Norberg!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Framåt för Falu Vildvattenpark

Eskimåsväng – Grundövningar för barn

10-åringarna Matti och Lennart är nya i kanotsporten. De har först övat att välta i bassäng utan kapell. Därefter övat att välta med kapell, som de lossat under vattnet och sedan krupit ur kajaken. När barnen tryggt har klarat det, har de fortsatt träna med övningarna man ser i filmen. Dessa övningar har flera syften. I första hand övar barnen att rotera kajaken med höft och knä. En viktig teknikdetalj är att huvudet ska komma sist upp ur vattnet. Sedan övar de att stanna länge under vattnet och orientera sig. I filmen används cyklop som hjälpmedel. Målet är att barnen med tiden blir trygga att öva enbart med simglasögon. Vår erfarenhet i Falu kanotklubb är att allt ovan ger en bra grund innan mer avancerade eskimåsvängsövningar.

Läs mer om eskimåsväng i huvudmenyn Teknik/Eskimåsväng.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Eskimåsväng – Grundövningar för barn

Kalender 2018

Kalendern 2018 börjar ta form! Utomhussäsongen startar redan 10-11 mars med både slalomtävling och utbildning i Falun. Läs mer under Inbjudan/Resultat i huvudmenyn.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kalender 2018

Bassängslalom februari 2018

Välkommen till trevliga slalomtävlingar inomhus. Perfekt för barn och ungdomar såväl nya som rutinerade.

  • 3 februari 2018 i Borlänge
  • 17 februari 2018 i Falun

Inbjudningar och årets resultat finns under Inbjudan/Resultat i huvudmenyn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Bassängslalom februari 2018