Sundbornsloppet & SM Störtlopp 2017

Sundbornsloppet 2017

Boka Sundbornsloppet lördag 7 oktober 2017! Vi avslutar säsongen med 6,5 km fin höstpaddling. Loppet är en störtloppstävling och motionslopp för alla nivåer. Både på slätvatten och i lätt fors klass II. För de snabbaste tar sträckan 30 min och ca 1 tim om man njuter av naturen. Välkommen oavsett kanottyp och ambition!

Inbjudan

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Kanotslalom, störtlopp, extremslalom – VM 2017 snart igång

Sverige har fyra tävlande på VM i kanotslalom, störtlopp, extremslalom som arrangeras från 23 september till 6 oktober 2017 i Pau i Frankrike. Tre herrar deltar i K1 kanotslalom och två herrar i extremslalom.

Sverige har inga damer, ingen deltagare i störtlopp samt inga C1, C2 slalom. Från ett rikt land där vatten syns överallt i naturen kunde man förvänta sig lite bättre. Hopp till förbättring finns trots allt. Troligen i nya spår än dem man har följt sedan 1970-talet i landet.

Svenska deltagare VM 2017

  • Kanotslalom K1 Herr: Isak Öhrström, Erik Holmer, Fredrik Wahlén
  • Extremslalom herrar: Fredrik Wahlén, Max Karlsson

Se hela program och andra info – här

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

LIU Kanotslalom för gymnasieelever igång

Ett fint gäng gymnasieelever har börjat träna på skoltid i Falun i samband med LIU för kanotslalomidrotten (Lokal Idrottsutbildning). Eleverna erbjuds fina träningsvillkor med gym, funktionell klubblokal, välskött slalombana i fors och kunnigt arbetslag.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för LIU Kanotslalom för gymnasieelever igång

Skön slalomtävling för barn i Borlänge

Kanotslalom

21200877_1559058407448412_8254351902336518405_oSkön slalomtävling för nybörjarbarn avklarades galant av Borlänge Forspaddlare idag! Det var tävlingsdebut för flera och inlärning om kanotslalom för nya föräldrar. Lyckad! Resultat finns i huvudmenyn.

Fina bilder

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Skön slalomtävling för barn i Borlänge

Världscupen i Ivrea avklarad

Fyra svenskar var på plats i Ivrea för världscupen i kanotslalom. Placeringar blev :

  • K1 Herr: Erik Holmer 32:a, Fredrik Wahlén 44:a, Max Karlsson 54:a
  • C1 Herr: Ludwig Palmcrantz 43:a

Alla resultat

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Världscupen i Ivrea avklarad

Bra säsong för svensk kanotslalom!

svensk kanotslalom

Tack vare bättre träningsvillkor i föreningarna och högre konkurrens nationellt presterar fler slalompaddlare internationellt. 2013 blev Isak Öhrström den första slalompaddlare på tio år som får stöd av Sveriges Olympiska Kommitté. Han har nått flera världscupfinaler, vunnit internationella tävlingar och deltog 2016 på OS i Rio. Igår blev Erik Holmer 6:a på U23-EM i Hohenlimburg.

Glädjande är att fler tjejer och killar är på gång. I dagsläget har 7 slalomaktiva kvalat till internationella mästerskap 2018, som junior, U23 och senior. Förhoppningsvis blir det fler. Sverige har 36 platser för U23 och junior och plats för 18 seniorer. Det kommer att ta ett par år innan landet fyller alla platser. Det pågår ett intensivt arbete för detta, bl.a. med nyrekrytering och systematisk träning i föreningarna och samtidigt arbete med en ändamålsenlig nationella organisation. Ett annat delmål är att kunna träna och tävla på internationellt toppvatten på hemmaplan. Det är på väg att förverkligas med Sveriges första konstgjorda forsarena.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Bra säsong för svensk kanotslalom!