Falun Slalom Cup 2018

Falun Slalom Cup blir en idrottsfest för såväl tävlande som för publik! Internationellt deltagande från Norden och hela Europa bjuds in. Genom banläggning och forsens design blir tävlingarna välkomnande för alla åldrar och nivåer. Cupen arrangeras i Falun Vildvattenpark. Slalombanan är 130 m lång med fors i klass II-III.

Läs mer i inbjudan på www.faluvildvattenpark.se

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Lyckad slalomhelg i Falun

I helgen organiserades en intensiv slalomhelg i Falun, där praktik och teori blandades glatt. En träningstävling arrangerades på lördagen i Hosjöhomen. Övningen bestod av två åk med rekognosering från land. Johan Strandberg fixade en lagom trixig bana och filmade alla åk. Unga ledarna Dominika Debowska och Therese Brand ordnade domeri. Bo-Marcus Lidström tog hand om tidtagningen. Soizick Lidström fixade fika och foton. Fint kämpat av slalomaktiva Vidar Bratt, Vidar Lindberg, Arvid Lindberg, Frej Bratt, Yann Lidström, Moa Göransson och Alva Persson!!

Teknikanalys med video var temat på söndagen, när Bo-Marcus Lidström ledde ett teoripass på övervåningen i Falu kanotklubbs lokal. Intressanta diskussioner lyftes fram och ungdomarna tar med sig utvecklande kunskap och idéer, både som aktiv och som tränare i kanotslalom.
Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Falu Vildvattenparks hemsida igång

Falu Vildvattenparks arena tar form och invigningen planeras 6 juni 2018.

www.faluvildvattenpark.se hittar du information om parken och aktiviteter. Hemsidan är under konstruktion och ser du förbättringar är du välkommen att maila till info@faluvildvattenpark.se.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Årets bassängslalom i Borlänge avklarad!

Borlänge Forspaddlare ordnade en trevlig bassängslalom lördag 3 februari i samarbete med grannklubben Falu kanotklubb. Kommande bassängslalom i Dalarna blir 17 februari i Falun. Läs mer under Inbjudan/Resultat i huvudmenyn.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Årets bassängslalom i Borlänge avklarad!

Framåt för Falu Vildvattenpark

Konstruktionen av Falu Vildvattenpark framskrider bra. I veckan har vatten och avlopp grävts in till campingstugor och till servicebyggnad. Det återstår inte mycket av det. Arbetet har gått bra trots att snön vräker ned varje dag i den mest snörika vintern på många år.

Allt grävningsarbete för fors och målpool är klart. Det ser riktigt bra ut! Än återstår gjutning av pumpstation för forsens pumpar, och betongytor i forsen. Det görs när våren kommer. Bilden visar det stålrör som håller pumpar för forsen. Väldigt trevligt är att det tillverkas av GB-tank, några hundra meter från Falu Vildvattenpark. Smidigt på många sätt!

Följ parkens utveckling på Facebook.

Lyssna på radiointervju med Jon Norberg!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Framåt för Falu Vildvattenpark

Eskimåsväng – Grundövningar för barn

10-åringarna Matti och Lennart är nya i kanotsporten. De har först övat att välta i bassäng utan kapell. Därefter övat att välta med kapell, som de lossat under vattnet och sedan krupit ur kajaken. När barnen tryggt har klarat det, har de fortsatt träna med övningarna man ser i filmen. Dessa övningar har flera syften. I första hand övar barnen att rotera kajaken med höft och knä. En viktig teknikdetalj är att huvudet ska komma sist upp ur vattnet. Sedan övar de att stanna länge under vattnet och orientera sig. I filmen används cyklop som hjälpmedel. Målet är att barnen med tiden blir trygga att öva enbart med simglasögon. Vår erfarenhet i Falu kanotklubb är att allt ovan ger en bra grund innan mer avancerade eskimåsvängsövningar.

Läs mer om eskimåsväng i huvudmenyn Teknik/Eskimåsväng.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Eskimåsväng – Grundövningar för barn