SKF representant vid slalomkonferensen 12 november 2016

Maria Haglund kommer att representera SKF styrelse 12 november vid kanotslalom/störtloppskonferensen i Falun. Hon kommer att leda ett pass under dagen med temat ”Kanotslalom/störtlopps framtid och SKF kommittéers roll”.

Mer info och detaljerat schema skickas till dig som anmäler sig till konferensen.

Obs! Anmäl dig senast 1 november -> Inbjudan

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Stora fördelar för investerande paddlare i Falu Vildvattenpark

Falu vildvattenpark

En forsarena i Sverige kan bli verklighet redan till våren 2018! Forsarenan betyder mycket för utvecklingen av forspaddlingssporten i Norden. Med en framgångsrik arena kommer sedan fler byggas på flera platser i Sverige. På samma sätt som skidanläggningar blev på 1950-talet grunden till dagens skidindustri.

Längre och säkrare säsong på vatten i toppklass

Arenan ger perfekta förhållanden för all forspaddling från mars till december. I såväl kanotslalom som freestyle kan du nå hög nivå utan dyra utomlandsresor. Många fler, oavsett ålder och ambition, kan bli bättre och säkrare forspaddlare till låg kostnad.

En superb tävlingsarena

Arenan ger perfekta tävlingsförhållanden för alla forspaddlingsgrenar, centralt i Falun. Det innebär äntligen möjlighet till betalande publik på toppevenemang. Sporten utvecklas rejält med bättre tävlingsprogram, TV-sändningar och sponsringsmöjligheter.

Falu vildvattenparkPaddling för fler – hela livet!

I en arena blir paddling bekvämt och tryggt och dessutom handikappanpassad. Forsen varierar beroende på antal pumpar igång. Med lågt vattenflöde är sista delen av forsen perfekt för nybörjare samtidigt som surfvågor och valsar finns längre uppströms. Sjön erbjuder paddling även för de minsta. Billigt boende invid forsen gör det lättare för härlig paddling med familj och vänner.

Många fler forspaddlare!

Forsarenan erbjuder många fler att paddla och ger PR för sporten. Det är dessutom lätt ta tåget till Falun och bekvämt promenera till arenan. För de som inte bor i Falun eller paddlar sällan blir det lätt att komma till staden och sedan ”Park & Play”.

Stora fördelar för paddlare som investerar!

Paddlare som investerar i Falu Vildvattenpark har extra fördelar. Man får 50 % rabatt på upp till tre personer på all paddling och lån av utrustning. Dessutom 50 % på boende i stugor för 6 personer.

Ett årskort i arenan för rekreationspaddlare kommer att kosta 3900 kr. Med det får du paddla obegränsat mycket. Årskort för frekvent tränande slalompaddlare blir 6900 kr med specifika slalomtider. Tiderna på vattnet planeras så att alla forspaddlare känner sig välkomna.

Nedan finns ett dokument som förklarar fördelarna i detalj. Investerare med minst 300 aktier har dessutom gratis startavgifter och entré på alla tävlingar och paddlingsfestivaler! Investerande paddlare går plus även om man lånar pengar för att investera! Dessutom skapar du och äger något unikt!

Benefits for investors 

Vill du bli delägare? Läs mer om crowdfunding-kampanjen

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Höstlov Ungdomsläger i Falun

HöstlovFalu kanotklubb ordnar ett ungdomsläger under höstlovet med kanotslalom och störtlopp i Hosjöholmen!

Höstlägret vänder sig till dig från 13 år upp till 25 år. Varje dag kl 10 erbjuds coachade pass med kompetenta tränare. På eftermiddag är det fri träning med löpning, simning, gym och annat trevligt. Möjlighet till övernattning i klubbhuset finns.

Start 30 oktober. Slut 5 november. Ta kontakt med klubben för mer info: info@falukanotklubb.se

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

SM Störtlopp avklarat galant!

Moa Göransson

Sundbornsloppet 2016 arrangerades av Falu kanotklubb och hade SM-status i störtlopp. Lyckat arrangemang med deltagare i alla åldrar och i mångsidiga kanotmodeller!

14543917_1122096544511368_5864534143125013445_oI störtloppsklassen var hemmapaddlaren Moa Göransson 16 år snabbast bland damerna på 38 min 54 sek. Klubbkompisen Johan Strandberg paddlade hem segern på herrsidan med 30 min 31 sek.

Fler upptäcker fartkänslan i störtloppskanoter och ålderskategorier som H14 och H40 hade hård konkurrens. Vidar Lindberg (Falu kanotklubb ) och Patrik Svensson (Floda Forsfarare) vann i respektive kategorier med snabba lopp på 34 och 33 min.14633398_1122097191177970_6201377395841565209_o

I öppen klass blandades olika kanotmodeller som kanotslalomkajaker, havskajaker, multisportkajaker och surfski. De yngsta var Tilde, Linus, Camilla 10-11 år. Rutinerade Annika Göransson och Anna Garmo från Falun var med i kategorier Dam 45 och Dam 60.

Anna GarmoSammanlagt deltog nära 30 tävlande med härlig stämning. En riktigt trevlig avslutning på forspaddlingsssäsongen!

Bilder och resultat

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Anmäl dig till årets slalomkonferens!

kanotslalomVälkommen till den årliga konferensen!

Lördag 12 november 2016 – Scandic hotell Lugnet i Falun

Vi blickar tillbaka på året som gått och sätter agendan för 2017-2021. Slalomkommittéerna presenterar berättelser och planer för breddverksamheten och för landslagen junior/U23/senior. Konferensen kommer även gå igenom nästa års nationell kalender för tävling och utbildning samt kommittéernas sammansättning.

Dagen består av presentationer och diskussioner runt frågorna: Hur ökar vi antal slalomarenor i landet? Hur rekryterar vi effektivt? På vilket sätt kan ungdomar kombinera studier och träning? Hur utbildar och motiverar vi landets alla coacher? Vad har vi lärt oss från årets ungdomsläger? Hur får vi nya kanotklubbar att blomstra? Hur organiserar vi tävlingarna lokalt och nationellt för alla åldrar? Behöver vi se över tävlingsreglerna? Hur organiserar vi landslagsverksamheten de kommande fem åren?

Fler förslag på frågor och diskussionsområden välkomnas och skickas senast 1 november till slalombredd@kanot.com.

Vi avslutar dagen med Dag Johansson från Kanotförbundet som håller en föreläsning om klubbutveckling med diskussion och erfarenhetsutbyte. Tema: Vad ska vi prioritera?

Inbjudan

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Anmäl dig till årets slalomkonferens!

Bli delägare i Falu Vildvattenpark!

Falu Vildvattenpark är helt fantastiskt för kanotslalomidrotten!

Stöd projektet! Bli delägare.

Falu Vildvattenpark Crowdfunding

——–

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Bli delägare i Falu Vildvattenpark!