Bassängslalom i Borlänge & Falun – Februari 2017

kanotslalom inomhus Falun

Kommande bassängslalom i Dalarna sker

  • lördag 11 februari 2017 i Borlänge – Inbjudan
  • lördag 18 februari 2017 i Falun – Inbjudan

Inomhus slalomtävlingar är trevliga och erbjuder skona villkor för att lära sig mer om kanotslalom.

Nybörjarbarn från 9 år och familjer är varmt välkomna! Båda tillfällen ger möjlighet till bad för de yngre barnen i mellan bassängen, medan slalomtävlingen arrangeras i stora bassängen.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Protokoll slalomkonferens 2016

Kanotslalom

Protokollet från kanotslalom/störtloppskonferensen 2016 är nu tillgängligt.

På plats fanns representanter från kanotklubbar som gör kanotslalom och störtlopp levande och växande idrotter i Sverige.

Tabellen representerar enbart slalomtävlande vid SM och Sverigecup 2016. Utöver finns en växande verksamhet med regionala och lokala evenemang.

Protokoll slalomkonferens 2016 med bilaga

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Protokoll slalomkonferens 2016

Crowdfunding i mål för Falu Vildvattenpark!

Falu vildvattenpark

Crowdfundingkampanjen för Falu Vildvattenpark har gått i mål! Initiativtagaren Bo-Marcus Lidström tackar alla som investerat, uppmuntrat och på alla möjliga sätt bidragit.

Totalt blev det 10 363 426 kronor från 171 investerare från hela världen. Det är en av de största crowdfundingkampanjerna någonsin i Sverige. Alldeles säkert är kampanjens framgång ett bevis att arenan kommer att bli en succé!

Nu följer massor av roligt arbete. Än återstår en del innan byggstart kan bli av. Följ projektet på parkens hemsida och på Facebook:

www.faluvildvattenpark.se

www.facebook.com/falunwhitewaterpark

Se fint reportage på SVT

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Crowdfunding i mål för Falu Vildvattenpark!

Lyckad bassängslalom i Falun

kanotslalom Falun

Falu Kanotklubb arrangerade en kanotslalomtävling inomhus för yngre medlemmar. 20 barn och ungdomar 7-16 år var med. Flera var helt nybörjare. De fick testa på slalombanan och lära sig mer om hur kanotslalom går till. Sedan kunde de titta på tävlingen och bada med glädje i mellan bassängen. Flera nybörjare tog steget och tävlade för första gången. Ungdomar med lite mer rutin tävlade i K1, C1 och C2. De åldre ungdomarna i klubben arrangerade tävlingen galant. Med stöd av engagerade föräldrar kunde hela evenemang ordnas flitigt med en härlig atmosfär och gott fika.

Kommande bassängslalom i Falun blir lördag 18 februari 2017.

Resultat Bassängslalom 26 november 2016

Bilder

 

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Lyckad bassängslalom i Falun

Falu Vildvattenparks crowdfunding – Det går framåt!

Falu vildvattenpark67 investerare och 75 % har nåtts! Det går framåt för Falu vildvattenparks crowdfundingkampanj.

Nyligen publicerades en trevlig artikel i Annonsbladet, som når hela Dalarna med förstasidan och ytterligare en hel sida.

Genom att klicka på länken nedan hittar du mer info om företaget och om kampanjen. Man betalar inte nu. Man visar intresse av att blir delägare.

Falu Vildvattenpark crowdfunding

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Falu Vildvattenparks crowdfunding – Det går framåt!

Kanotslalomkonferensen 2016

15042014_1262443410443248_1953039310276779069_o

I lördags samlades representanter från 9 föreningar som har kanotslalom och störtlopp i sin verksamhet. Dessa föreningar samlar 900 medlemmar och representerar 93 % av de tävlande som deltog i årets Sverigecup och SM. De representerar också 13 av de 15 aktiva i kanotslalomlandslaget 2016.

Under konferensen sammanfattades årets verksamhet. Mycket positivt har hänt under 2016 som visar en stark dynamism och bra organisation i föreningarna, och en hög nivå bland slalomaktiva som tävlar internationellt.

Majoriteten på mötet var överens om vilka ledamöter som har förtroende att sitta i kanotslalomkommittén och landslagskommittén för kanotslalom/störtlopp. Kanotförbundets styrelse samlas den 16:e november.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kanotslalomkonferensen 2016