Svenska juniorer till Europacupen

Fyra svenska slalompaddlare med coach Johan Strandberg deltar i Europacupen för juniorer 23-24 juni 2018 i Augsburg.

Det är två tjejer och två killar från Falu kanotklubb – fr.v. på bilden – Alva Persson (2001), Moa Göransson (2000),  Yann Lidström (2002) och Frej Bratt (2002).

Följ deras äventyr på ECA Junior Slalom Cup hemsida ecajuniorslalomcup.eu

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Artikel om kanotslalom i Älvräddaren

Samorganisationen Älvräddarna bildades 1974. Då hade flertal svenska älvar redan offrats för vattenkraft och det återstod hot av nya vattenkraftutbyggnad. Starka politiska krafter ville dessutom bygga om de sista fria älvar och älvsträckor i landet.

Kanotslalom utövas i forsande vatten och när forsar rivs försvinner samtidigt möjlighet till idrottsplats. Slalompaddlare var engagerade på 1980-90-talet i att försvara sin idrott och bevara forsar i Sverige.

2018 fortsätter samarbetet mellan kanotslalomidrotten och Älvräddarna med en intressant artikel i tidningen Älvräddaren.

Läs Älvräddaren 2018

Läs mer: www.alvraddarna.se

 

 

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Sundborns kanotklubb bildad!

Sundborns kanotklubb är nu bildad! Det är tredje kanotklubben som bildas i samband med projektet ”Forsarna som lyfter Dalarna”. Den nya kanotföreningen får stöd av Falu kommun för att starta barn/ungdomsverksamhet i kanotslalom mitt i byn och första skolelever kommer att paddla under hösten. På bilden ser vi från vänster Britt Källström, Soizick Lidström och Klas Frieberg. Britt och Klas är också engagerade i intresseföreningen Sundborns Socken.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Sundborns kanotklubb bildad!

Pump på plats i Falu Vildvattenpark

Första pumpen är nu på plats i forsarenan Falu Vildvattenpark. Ett precisionsarbete med millimeters marginal. Det gick fint tack vare starkt engagemang och fin insats från många.

 

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Pump på plats i Falu Vildvattenpark

River Race 2018 – Hög standard i störtlopp

Det blir hög standard i störtloppsklassen vid långloppstävlingen River Race som Kajaktiv arrangerar 10 juni. Amanda Fagerlund, Isak Öhrström, Johan Strandberg och Monika Mitasikova från Falu kanotklubb deltar. Vi ser fram emot deltagande från flera kanotklubbar i störtloppsklassen.

James Venimore, VD på Kajaktiv, ger nytt liv i den klassiska tävlingen på 11 km som startar i Björbo och slutar i Lissfors i Dala-Floda. Man kan välja att delta i störtlopp eller multisport. Missa inte tillfället!

Anmälan: http://kajaktiv.se/product/1286-river-race.html

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för River Race 2018 – Hög standard i störtlopp

Planer för bättre slalomarena i Nyköping

Första hindret kan snart plockas bort i Nyköpingsån för att både forspaddlare och fiskar lättare ska kunna ta sig fram. För en halv miljon kronor ska Nyköpings kommun göra en plan för att restaurera forsen vid ”Perioden”.

Kanotslalomförbundet arbetar för att sprida kunskap och visa att det går fint att kombinera behoven från kanotslalomidrotten och fiskevårdsåtgärder. Flera projekt pågår i Sverige och restaureringen i forsen i Nyköping kan förhoppningsvis bli ett av projekten som förverkligas. Målet med kunskapsspridning är att inspirera fler kommuner att iordningställa slalombanor i fors nära stadscentra. Arenor blir häftiga idrottsanläggningar lätt att nå för barn, ungdomar och flera målgrupper.

Läs hela tidningsartikeln

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Planer för bättre slalomarena i Nyköping