Falun Slalomcup 22 september i Hosjöholmen

Välkommen till en skön slalomtävling 22 september i Hosjöholmen! Det blir fokus på ungdomar och vuxna som är nya i kanotslalomidrotten. Rutinerade slalompaddlare får också en bra tävling att satsa på. Välj din ambitionsnivå! Falu kanotklubb är arrangör och välkomnar funktionärer som vill lära sig mer om tidtagning och domeri i kanotslalom.

Inbjudan

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Kanotslalom lyfter landsbygdsutvecklingen i Falu kommun

Kommunstyrelsen i Falun beslutade nyligen om gediget stöd till Sundborns kanotklubb. Det är ett bra steg framåt för utvecklingen av kanotslalomidrotten i Dalarna.

Sundborns kanotklubb får stöd från Stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun, för att utveckla barn/ungdomsverksamhet i kanotslalom i Sundborn. Bidraget på 322 000 kr ska användas bl.a. för inköp av slalomutrustning och paddelkläder som är avgörande för att verksamheten för Sundbornsborna fortsätter på ett hållbart och långsiktigt sätt.

Styrelsen samlades igår i Falu vildvattenpark för att besöka föreningen Faluns Slalomkanotister och se hur de har organiserat sin slalomverksamhet för de unga faluborna. Det blev givande samtal och samtidigt en lyckad tur i forsen. Styrelsen siktar nu på fortsatt renovering av klubbens lokal i Sundborn, på inköp av olika viktiga kanotutrustningar och fortsätter att planera verksamheten för barn/ungdomar i augusti och september.

Fler bilder

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kanotslalom lyfter landsbygdsutvecklingen i Falu kommun

Svenska slalompaddlare på Europacup för juniorer

21 juni startade ett träningsläger med Amanda Fagerlund som tränare och juniorerna Yann Lidström och Alva Person från Falu kanotklubb. De tränar i den häftiga forsarenan Eiskanal som byggdes 1972 för OS i Tyskland. De kommer också att delta i en deltävling av Europacupen för juniorer.

Europacupen för juniorer består av trevliga slalomtävlingar för unga paddlare i åldrar 14-18 år. Banorna är anpassade för juniorerna och sker i fina forsarenor i Polen, Italien, Tyskland, Slovenien, Österrike, Slovakien.

Hemsida för Europacupen för juniorer

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Svenska slalompaddlare på Europacup för juniorer

Nära till världscupfinal för Isak!

Världscupsserien i kanotslalom fortsätter denna gång i Bratislava. Forsarenan i Cunovo är känd för sina kraftiga och svåra forsar i klass 4-5. Arenan som byggdes 1997 är också spännande på många sätt och gästar internationella event i kanotslalom varje år.

Svenska landslaget i Bratislava bestod av Monika Mitasikova (Falu KK) i K1 dam samt Isak Öhrström (Falu KK), Fredrik Wahlén (Järfälla KORK) och Max Karlsson (Järfälla KORK). Det blev intressanta resultat i K1 herrar, där Isak kom på 14:e plats och som 10:e land. Det är hittills bästa svensk placering på årets världscupsserie i kanotslalom. Fredrik nådde semifinalen och blev 40:a. Max var strax nära till semifinalen i kvalåket och kom 41:a. Kommande världscupen blir i Ljubljana i slutet av juni.

Resultat VC 2 — Alla videoOm världscupserien

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Nära till världscupfinal för Isak!

Förberedelser inför höstens slalomtävlingar

Falu vildvattenpark är en hel ny idrottsanläggning för kanotslalomidrotten i Sverige. Potentialen för att lyfta svenska slalomevenemang matchar nu möjligheterna som finns internationellt och som andra större idrotter idag har i Sverige med moderna idrottsarenor. Hösten 2019 kommer två deltävlingar av Falun slalomcup att arrangeras i Falu vildvattenpark. Förberedelser pågår bland annat med nya gräsytor och läktare för publiken.

Boka deltävlingarna från Falun Slalomcup 2019

  • 8 september i Falu vildvattenpark
  • 22 september i Hosjöholmen
  • 6 oktober i Falu vildvattenpark

Regler / inbjudningar / resultat

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Förberedelser inför höstens slalomtävlingar

Optimal förberedelse innan utlandsläger

Inom kort åker äldre ungdomar från Falu kanotklubb till Augsburg för träningsläger i kanotslalom. De ska träna i den häftiga forsarenan Eiskanal som byggdes 1972 för OS i Tyskland. Ungdomarna ska också delta i en deltävling av Europacupen. I väntan på utlandslägret ger slalomträningen i forsarenan Falu vildvattenpark optimal förberedelse.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Optimal förberedelse innan utlandsläger