Lyckad restaurering i fors!


Nu finns en fin gångbro vid Sågadammen i Svärdsjö. Falu kommuns åtgärder i vattendraget är klara för i år. Svärdsjö kanotklubb är sakägare vid restaureringen och dialogen med kommunen och Länstyrelsen Dalarna har varit positiva. Kontrollprogrammet är på gång och våren 2020 blir det justeringar i vattendraget. 

Detta projekt är ett riktigt bra exempel av restaurering i fors, där olika intresse kan kombineras för allas glädje – i och utanför vattnet.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Falun Slalomcupen avlutades med framgång!

Finalen i Falun Slalomcupen blev välbesökt, väl organiserad och bjöd på fina åk av alla tävlande. Målsättningar var blandade från att vinna finalen till att klara hela banan. Flera gjorde sin tävlingsdebut i konstgjord fors och det glädjer arrangerna Falu kanotklubb och Falu vildvattenpark.

I K1 damer vanns finalen av falupaddlaren Amanda Fagerlund före klubbkompisarna Moa Göransson och Alva Persson. K1 herrars final vanns av Ludwig Andersson från Nyköping före bröderna Lindberg från Falun.

I startfältet fanns en norsk/fransk paddlare, Capucine Thomas Lepine, som fick glädjen att uppleva sin första slalomtävling i Nordens första forsarena. Många svenska klubbar var representerade och även tävlande från Tyskland deltog.

Sammantaget en lyckad tävling som inte hade kunnat genomföras utan många ideella krafter.

Resultat

Fina bilder

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

OS-plats för Sverige i kanotslalom!


Falupaddlare Isak Öhrström tar en OS-plats för Sverige i kanotslalom K1-herr inför OS i Tokyo 2020!

Efter flera år av tuff träning lyckades Isak på VM i Spanien att kvala Sverige till OS! Det är första gången i modern tid som en svensk slalompaddlare kvalar direkt till OS i kanotslalom. De 18 bästa nationerna från VM får en OS-plats var. Dessutom fördelas ytterligare fem platser via kontinentala mästerskap och en plats till värdlandet Japan. Totalt 24 aktiva får starta på OS år 2020 i K1 herr och 24 i K1-dam, och något färre i C1 herr och dam.

Isak har varit snabbaste svensk hela säsongen och är med marginal bästa svensk på världsrankingen. Under året har han flera gånger visat att han kan slåss om topp-åttaplatser, genom att varit bland de 8 bästa nationerna på världscup, och medaljerat på världsrankingtävlingar. Det är SOK som tar ut aktiva till OS. Under hösten deltar Isak på ett olympiskt test-event i kanotslalom i Tokyo.

Resultat VM kanotslalom

Direkt länk till Isaks semifinalåk – Video på youtube

I pressen

På Falu kommuns hemsida


Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för OS-plats för Sverige i kanotslalom!

Aktuell ranking – Falun Slalomcup 2019

I årets Falun slalomcup är tre av fyra deltävlingar avklarade. 40 slalompaddlare från 7 svenska kanotklubbar har hittills deltagit. Dessutom deltog paddlare från England och Norge. Ålderspann är från 6 till 75 år. Nya namn planeras inför finalen den 6:e oktober i Falu Vildvattenpark och redan nu kan vi med glädje säga att projektet Falun slalomcupen har lyckats. Insatsen ger mersmak inför tävlingssäsongen 2020 i kanotslalom.

I klasserna C1-herr och K1-herr har Yann Lidström respektive Frej Bratt ett ointagligt försprång för att vinna totalen. Bakom dem är det helt öppet om andra och tredje platserna, bl.a. med Jonas Friedel i K1-herr och Ludwig Andersson som deltar i både K1 och C1 kategorier. Likaså leder Tifenn Lidström i C1-dam.

I K1-dam är det rusktigt tajt mellan ledaren Alva Persson på 297 poäng och Tifenn Lidström på 293. Då Moa Göransson inte deltagit i alla tre deltävlingarna som gått, kan hon ännu vinna totalen som baseras på tre bästa resultat av fyra.

Inbjudan deltävling 6 oktober i Falu vildvattenpark

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Aktuell ranking – Falun Slalomcup 2019

Falun Slalomcup del 3 – Många deltog i Hosjöholmen

Falu kanotklubb ordnade 22 september en fin kanotslalomtävling för alla nivåer och för hela familjen i fors klass II i Hosjöholmen. Det var fri träning så många kunde känna sig trygga att delta. Ålderspann var från 6 till 60 år!

33 deltog varav främst unga slalompaddlare under 20 år. Det blev fina åk i K1 och C1 bland damer och herrar. 6 svenska kanotklubbar var representerade och Norge hade en fin delegation med Valérie Bertand i spetsen. Klubbens funktionärer klarade 89 starter och fixade dessutom skön servering. En lyckad dag för kanotslalomidrotten!

Resultat

Fina Bilder

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Falun Slalomcup del 3 – Många deltog i Hosjöholmen

Falun Slalomcup – Lyckad deltävling i Falu vildvattenpark!

Falun Slalomcup 2019 består av fyra deltävlingar som arrangeras i Hosjöholmen och i Falu vildvattenpark. Söndag 8 september ordnades deltävlingen nr 2. Unga slalompaddlare från olika delar av Sverige deltog. Engelska paddlare deltog också.

Tävlingsmodellen som testades i höstas med två semifinalåk samt ett finalåk, fungerade riktigt fint. Tiden mellan åken gav möjlighet för återhämtning, rekognosering och bra samtal mellan alla inblandade i eventet.

Falu kanotklubbs engagerade medlemmar ordnade tidtagning, domeri och fixade gott om fika. Speaker Tommy Vince lyfte hela tävlingen och gjorde finalen ännu mer spännande för alla!

Det blev en lyckad dag för kanotslalomidrotten! Kommande deltävlingarna i Falun Slalomcup sker 22:a september i Hosjögolmen och 6:e oktober i Falu vildvattenpark.

Resultat & inbjudningar

Sköna Bilder  

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Falun Slalomcup – Lyckad deltävling i Falu vildvattenpark!