Inbjudan Sundbornsloppet 6 oktober 2018

 

Störtlopps- och motionstävling för alla! Sträckan är 6,5 km och erbjuder fin höstpaddling på slätvatten och i lätt fors klass II. Välkommen oavsett kanottyp och ambition!

Gemensam start för alla klasser kl 11 i viken nedanför Carl Larsson-gården (Sundborn)

Karta och all info :  inbjudan

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

RIN avslår kanotförbundets disciplinanmälningar

Många inom kanotslalomidrotten i Sverige och utomlands visste redan från start att de två disciplinanmälningarna, som kanotförbundets generalsekreterare Anders Danielsson gjorde i början på året, hade ingen grund.

Riksidrottsnämnden presenterar ett tydligt beslut, som avslår generalsekreterarens anmälningar och avslår besluten från kanotförbundets styrelse.

Förhoppningsvis är denna långa processen som tog mycket energi, äntligen starten på bättre villkor för utvecklingen av kanotslalomidrotten i landet. Organisationen Svenska Kanotslalomförbundet är ett första steg.

Artikel i DN

RIN Beslut (angående avstängning)

RIN beslut (angående varning)

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Forspaddling & Handikapp

Forspaddling och handikapp är en aktivitet vi vill utveckla inom Kanotslalomförbundet. Fint arbete har redan genomförts i Hosjöholmen och i Lissfors med föreningarna Falu kanotklubb och Floda Forsfarare.

Nyligen testade Fredrik Lindström forsen i Falu Vildvattenpark. Fredrik är tillgänglighetsansvarig på Handikappföreningarnas Samarbetsorgan (HSO) i Dalarna och det blev en riktigt positiv upplevelse. Möjligheterna är stora och projekt kommer att startas under vintern.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Restaurering i fors igång i Svärdsjö

Grävmaskinen står redo inför restaureringen vid Sågdammen i Svärdsjöån. Ett spännande projekt där Svärdsjö kanotklubb är inblandad som sakägare. Målet är att restaureringen i forsen tar hänsyn till alla partners synpunkter och förslag. Ordföranden i kanotklubben är Soizick Lidström som tillsammans med markägarna följer noggrant arbetet i ån.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Inspirerande slalomfilm i Falu Vildvattenpark

Kanotslalom är en fantastisk del av Falu Vildvattenpark! Den första tävlingen i arenan arrangeras 13 oktober 2018 och det blir också officiell invigning! Välkommen alla tävlande, funktionärer, investerare och publik hälsar vd:n Bo-Marcus Lidström! Läs mer i inbjudan och kolla in filmen av Magic Erik Garmo!

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Slalomtävling och invigning 13 oktober i Falu Vildvattenpark

Tack vare stort engagemang erbjuder Falu Vildvattenpark idag fin forspaddling för nybörjare och samtidigt bra villkor för träning och tävling i kanotslalom.

Lördag 13 oktober arrangeras en trevlig slalomtävling och samtidigt invigningen av parken.

Söndag 14 oktober bjuder Svenska Kanotslalomförbundet in till en utvecklingsträff för kanotslalomidrotten.

All information : http://faluvildvattenpark.se/tavlingar/

 

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar