Regionalt projekt – Forsarna som lyfter Dalarna

Forsarna som lyfter Dalarna kopia 2”Forsarna som lyfter Dalarna” är ett regionalt projekt med målet att utveckla nya kanotföreningar med barn/ungdomsverksamhet i forspaddling och kanotslalom.

Falu kanotklubb är initiativtagare och kommer att styra handlingarna tillsammans med de befintliga kanotklubbarna i Dalarna, landstinget, länsstyrelsen, Dalarnas idrottsförbund, kommunerna, lokala aktörer och alla intressenter som ser glädje att utveckla barn/ungdomsidrott i forsande vatten.

Det är ett utmanande och spännande projekt, som kommer att ge en stark bas för utvecklingen av sporten. Projektet startar i april och mer information kommer så småningom på kanotslalom.se.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Givande utvecklingsdag i Falun

Kanotslalom

Lördag 18 mars var det full fart på många sätt i Hosjöholmen i Falun!

Ungdomar och vuxna från olika föreningar tränade kanotslalom i forsen hela dagen och samtidigt lede  Frans Fransson från företaget Caddie givande föreläsningar och diskussioner om slalomidrotten i Falu kanotklubbs lokal.

Dagen lede deltagarna mot både kända och nya spår för det kommande strategiska arbetet som pågår för kanotslalomidrotten på lokal, regional och nationell nivå.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Skön bassängslalom 18 februari 2017 i Falun

Bassängslalom Falun

Inomhustävling är ett skönt sätt att träffas under vintern både för nya barn som testar kanotslalom och för mer rutinerade ungdomar. Rekommanderas starkt för föreningar som vill komma igång med barn/ungdomsträning och för föreningar som vill underhålla sin verksamhet vintertid.

Resultat och trevliga bilder

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Skön bassängslalom 18 februari 2017 i Falun

Kalender 2017

Kanotslalom & störtlopp

Här kommer ett antal trevliga datum att boka nu i agendan. Är du på gång att planera ett evenemang med kanotslalom och störtlopp, maila information till soizicklidstrom@hotmail.com.

Kalender Kanotslalom & Störtlopp 2017

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kalender 2017

Protokoll slalomkonferens 2016

Kanotslalom

Protokollet från kanotslalom/störtloppskonferensen 2016 är nu tillgängligt.

På plats fanns representanter från kanotklubbar som gör kanotslalom och störtlopp levande och växande idrotter i Sverige.

Tabellen representerar enbart slalomtävlande vid SM och Sverigecup 2016. Utöver finns en växande verksamhet med regionala och lokala evenemang.

Protokoll slalomkonferens 2016 med bilaga

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Protokoll slalomkonferens 2016

Crowdfunding i mål för Falu Vildvattenpark!

Falu vildvattenpark

Crowdfundingkampanjen för Falu Vildvattenpark har gått i mål! Initiativtagaren Bo-Marcus Lidström tackar alla som investerat, uppmuntrat och på alla möjliga sätt bidragit.

Totalt blev det 10 363 426 kronor från 171 investerare från hela världen. Det är en av de största crowdfundingkampanjerna någonsin i Sverige. Alldeles säkert är kampanjens framgång ett bevis att arenan kommer att bli en succé!

Nu följer massor av roligt arbete. Än återstår en del innan byggstart kan bli av. Följ projektet på parkens hemsida och på Facebook:

www.faluvildvattenpark.se

www.facebook.com/falunwhitewaterpark

Se fint reportage på SVT

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Crowdfunding i mål för Falu Vildvattenpark!