Forspaddlings kunskap vid restaurering

I många år har kunskap om forspaddling ignorerats vid restaurering av forsar. På flera håll har man nu vaknat och sett hur gynnande samarbeten kan resultera i positiva win-win-situationer.

Svärdsjöån (bild) är ett exempel. Arbete pågår också i Idre och Käringforsen i Dalarna. Positiva samarbeten lyfter forsarnas betydelse för det lokala samhället och för friluftslivet i Sverige. Va proaktiv!!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Forspaddlings kunskap vid restaurering

Klubbtävlingar igång!

Tävlingsprogrammet i kanotslalom har påverkats av coronatider. Föreningar runt om i landet är dock igång med barn/ungdomsträning och flera klubbtävlingar har arrangerats. Hosjöholmen, Nyköping och Falu vildvattenpark är platser där slalomtävlingar ordnades i april/maj. Föreningarna Falu kanotklubb, Nyköpings forspaddlare och Faluns Slalomkanotister var arrangörer.

Verkligen trevligt att föreningslivet fortsätter! Vi ser fram emot en spännande sommar och höst 2020 i Sverige med förhoppningsvis nationella och internationella evenemang i kanotslalom.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Klubbtävlingar igång!

Gefle kanotklubb tekniktränar i Falu vildvattenpark

Tomas Gabrielsson och Niklas Konstenius från Gefle kanotklubb gjorde nyligen ett testbesök i Falu Vildvattenpark. Hur var det? Fantastisk kväll! Riktigt kul och nyttigt besök, blev svaret med glatt leende!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Gefle kanotklubb tekniktränar i Falu vildvattenpark

Falu Vildvattenpark öppen för slalomträning

Falu vildvattenpark har nyligen ordnat de första slalompassen för såväl ambitiösa ungdomar som motionärer i alla åldrar. Inför den officiella öppningen 1 maj förbättras forsarna med nya hinder. Det kommer bli intressant att testa och enligt vd:n Bo-Marcus Lidström blir forsarna ännu bättre för allas glädje. Läs mer om parken på faluvildvattenpark.se

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Falu Vildvattenpark öppen för slalomträning

Tävlingsprogram 2020 – uppdatering 2020-04-16

Tävlingsprogrammet för 2020 är högst osäkert på grund av virusepidemin. Det finns skäl att tro att dagens restriktioner kommer att öppnas upp framåt maj månad, men än vet vi inte.

Exakt vilka som kommer att vara del av cuper och Sverigeranking är inte spikat än. Fortsätt träna och utvecklas, men tänk på att inte sprida virus till särskilt äldre!

  • Kanotslalomtävling 26 april i Falu Vildvattenpark – genomförs som lokal träningstävling
  • Kanotslalomtävling 2-3 maj i Nyköping – inställd

Nedan tävlingar är ännu osäkra.

  • Kanotslalomtävling, 17 maj, Hosjöholmen i Falun
  • Kanotslalomtävling (kvällstid) onsdag 17 juni, Lissfors, Dala-Floda
  • Kanotslalomtävling 30 augusti, Lissfors, Dala-Floda
  • Kanotslalomtävling 20 september, Hosjöholmen i Falun
  • Kanotslalomtävling, 3-4 oktober i Falu Vildvattenpark – Swedish Open
  • Störtloppstävling, Sundbornsloppet, 10 oktober (Sundborn – Hosjöholmen)
  • Bassängslalom, 21 november i Falun

Folkhälsomyndighetens allmänna råd som påverkar idrottstävlingar

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Tävlingsprogram 2020 – uppdatering 2020-04-16

Bassängslalom – Optimalt för nya i kanotslalomidrotten

Bassängslalom är en nybörjarvänlig kanotslalomtäving inomhus. De lätta och sköna villkoren gör att många i alla åldrar kan delta, från nybörjare till expert. Nya funktionärer och domare kan dessutom lära sig mer om en kanotslalomtävling med ett skönt tempo.

Falu kanotklubb arrangerade en uppskattad bassängslalom i lördags. Ett åk bestod av ett varv på en bana med 6 portar. Bästa åket av två räknades. Klubben hyrde hela Lugnets simhall inklusive mellan bassängen, där alla kunde bada – föräldrar, syskon, vänner. Äldre ungdomar hjälpte att arrangera tävlingen och de var en fin förebild för de yngre.

Grannföreningen Faluns Slalomkanotister, som har sin aktivitet i Falu vildvattenpark, deltog för första gången i en bassängslalom med nya glada och engagerade medlemmar. Sammanfattningsvis en lyckad dag för kanotslalomidrotten!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Bassängslalom – Optimalt för nya i kanotslalomidrotten