Tävlingskalender för 2021 tar form

Nu finns en preliminär kalender för 2021. Årets höjdpunkt för avancerade paddlare, Swedish Open planeras till slutet av augusti. För ungdomar blir årets höjdpunkt i slutet av september med Falumästerskapen.

I takt med att fler föreningar inkommer med sina event blir det nog en fin säsong 2021!

Kalender 2021

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Yann och Alva tog dubbla seniorguld på årets SM i kanotslalom

Alva Persson. Svensk mästare i K1 damer 2020.

Återigen arrangerade Floda Forsfarare SM i kanotslalom i Dala-Floda med stöd av en omfattande funktionärsstab från bland annat Falu Kanotklubb. Trots ihållande regn blev det en synnerligen lyckad tävling med många briljanta speakerkommentarer, skön musik och framför allt bra paddling. I K1H juniorer fanns tre urstarka paddlare från Falun, en Ossian från Nyköping och ytterligare hemmapaddlare som samtliga hade chans på guldet. Där lyckades Yann Lidström knipa guldet före klubbkamraterna Frej Bratt och Arvid Lindberg. Strax därefter tog Yann guld i C1 och lagguldet tillsammans med Alva Persson och Erik Wernersson.

Alva Persson är väl känd inom slalomkretsar som en ständigt stigande stjärna. På SM visade hon framfötterna med suverän paddling och tog guldet i K1 damer. Vinnaråket av Fredrik Wahlén var imponerande i K1 herrar seniorer och med dagens bästa tid. Om man jämför K1 dam med K1H-åken med hur vinnartiden på världscuper brukar vara mellan dam och herr, kan man konstatera att Alvas resultat var dagens tredje bästa efter Fredrik och Yann.

Resultat

Yann Lidström. Svensk mästere i K1 juniorer 2020.
Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Yann och Alva tog dubbla seniorguld på årets SM i kanotslalom

Swedish Open 2020!

Nu finns inbjudan för det första Swedish Open någonsin! Falu Vildvattenpark har förbättrats så det blir en härlig slalomtävling i en utmanande fors!

Inbjudan Swedish Open 2020

Direktlänk för anmälan

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Swedish Open 2020!

Falumästerskapen 2020

Sebastian Whillans Falu Kanotklubb en ung lovande paddlare!

Årets första riktigt ordentliga slalomtävling hölls 20 september i Hosjöholmen. Den traditionsenliga hösttävlingen i Falun samlade en stor andel av landets bästa paddlare och välkomnade även tävlingsdebutanter! Riktigt kul att resultaten kunde följas online.

Kompletta resultat!

Bilder på Falu Kanotklubbs Facebooksida

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Falumästerskapen 2020

Härlig stämning på senior-EM i Prag 2020!

För första gången på två år deltar Sverige med både damer och herrar på ett internationellt mästerskap! I K1 herr är hela topplaget på plats med Fredrik Wahlén, Max Karlsson, Isak Öhrström och i K1 damer, Monika Mitasikova. Med den erfarne coachen Nenad Martinis är stämningen på topp

För första gången på tre år har Sverige ett landslag på ett mästerskap med både damer och herrar! På plats är hela seniorlandslaget med Fredrik Wahlén, Max Karlsson, Isak Öhrström och Monika Mitasikova. Tillsammans med coachen Nenad Martinis är stämningen på topp och aktiva har haft en bra vecka för att fokusera på tävlingsförberedelser.

Med 19 deltagande länder blir konkurrensen om finalplatser tuff och mycket spännande. Det blir den första större tävlingen på nästan ett år, så hur tävlande lyckats träna under pandemin kommer nu att visa sig.

På fredag 18 september börjar tävlingarna. Här är länk till resultat.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Härlig stämning på senior-EM i Prag 2020!

SM i kanotslalom, störtlopp, freestyle och kajakkross

Det blir ett SM i kanotslalom i år! Platsen är Dala-Floda, 24-26 september. Inbjudan finner ni här.

I år blir störtloppet i form av sprint nedför slalombanan i Lissfors, en mycket fin och teknisk sträcka. Notera att störtloppet går på fredag och före lördagens slalom.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för SM i kanotslalom, störtlopp, freestyle och kajakkross