Mer kunskap för ännu bättre framtid!

10669283_973109956076695_6272486991185913504_o

Lördag 12 mars arrangerade Falu kanotklubb årets coachningskonferens. Temat var axelskadeförbyggande träning och fystester i kanotslalom, med föreläsningar och praktiska moment.

Deltog gjorde 16 personer, främst ungdomar som är både aktiva och coacher. Tack vare kunnig föreläsare och engagerade deltagare blev helgen lärorik med givande kunskapsutbyten. Med sig hem fick alla kunskap och övningar som direkt kan appliceras i slalomträningen. Både på vattnet och i gymmet.

Coachningskonferens kanotslalom 2016Målet är att träffar av detta slag inspirerar och positivt utvecklar traditionerna inom sporten, så att nästa generation slalomcoacher ger nya paddlare ännu bättre start. På så sätt kommer skador att minska och träningsglädjen ökar. Det leder till att fler stannar i sporten oavsett ambitionsnivå. Roligare, fler, bättre!

Se de trevliga bilderna

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.