Falu Vildvattenpark har sedan öppnandet hösten 2018 hunnit med fem hösttävlingar. För varje år har forsen blivit allt bättre med mer tryck i vattnet. Roligare, bättre och mer varierat! Väldigt bra för slalomkanotister från hela Sverige – och även från andra länder som gärna kommer på besök!

Falu Vildvattenpark hösten 2022

Forsen har också blivit mycket rymligare. I samband med träning inför Nordic Cup sattes rekord i antalet tränande samtidigt på 20 personer. Det gick över förväntan, inte minst med tanke på att med så många blir det rätt trångt i de flesta konstgjorda forsar. Upp till 15 fungerar bra, och det är lättare att vara många om paddlarna är vana med träning i konstgjord fors.

Till 2023 blir arenan förbättrad ytterligare ett snäpp med justeringar både nedan och uppströms det stora fallet. Beroende på när våren kommer, kan träning i bästa fall starta redan i slutet av mars. Och beroende på vädret kommer det även gå att träna under hösten – kanske nästan fram till jul. Januari – Februari är definitivt stängt, men så ser det ut även runt om i Europa i flertalet stora arenor. Liptovsky, Bratislava och Augsburg har långa vinteruppehåll, så att Rikskanotstadion också har det får vi leva med. Hosjöholmen i Falun är däremot öppet 24/7/365!

Hosjöholmen, Falun. En suverän tränings- och tävlingsarena året runt!

av admin