Isak Öhrström vidare till semifinal på OS!

isak_Rio

Isak Öhrström från Falu Kanotklubb paddlade otroligt fint i kvaltävlingen i Rio på söndagskvällen. I huvudet fanns bara ett enda mål – gå vidare till semifinal. Det fixade han genom två mycket stadiga åk. Redan första åket hade räckt men I andra åket vara han utan islag och putsade sitt resultat ytterligare ett snäpp. Han slutade på 13:e plats, där 15 av de 21 tävlande (från 21 länder), gick vidare till semifinal.

Strategin var solklar för kvalet – paddla supersäkert utan några chansningar. Alldeles klart har Isak minst en växel till och det blir minst sagt spännande att se semifinalen på onsdag. 10 av de 15 i semi går vidare till final. Alla är otroligt bra, så det är nerverna som avgör.

Runt om i Sverige har paddlare samlats i klubbhus och hos vänner för att heja på Isak. Det är en magisk stämning! I Falun var det fullt av folk i klubbhuset med storbilds-TV. Vi hör slalom på radio och ser en svensk slalompaddlare på bästa sändningstid på TV! Ett stort gäng slalompaddlare har idag bilat från helgens slalomtävlingar i Åmsele och Umeå. Där har paddlare från fem decennier mötts och umgåtts. Härligt!

Resultat kval

Viasat sänder finalen i C1 herr och semifinal/final för K1 herr på TV (Viasat OS 5) onsdag 10 augusti. På webben kan man följa Isak genom Viasat streamingtjänst www.viaplay.se.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.