Augsburg kanotslalomAugsburg kanotklubb arrangerar årets tredje Europacup för juniorer. Över 360 ungdomar 14-18 år från 22 nationer samlas 2-3 juli runt den spännande forsarenan som byggdes 1972 för Olympiska Spelen i Augsburg. En fin svensk trupp med sex ungdomar från Falu Kanotklubb och Nyköpings Forspaddlare deltar i helgen. Första dagen böjd på fina resultat och dramatik.  De svenska paddlarna imponerade och tre lyckades gå vidare till final.

• Amanda Fagerlund startade i K1 U18 och paddlade stabilt i stora forsen. Hon hade vunnit kvalet om det inte varit en missad port i slutet av banan. Bra inlärning och grymt paddlat!
  • Mattias Nilsson och Ludwig Palmcrantz startade i C1 U18 och gjorde dagens bästa prestationer. De tog sig till final och båda paddlade riktigt fint. Det blev en 8:e respektive 9:e placering.
  • Vidar Lindberg i K1 U16 gjorde sin första internationella tävling. Han lyckades fint trots att han blev sjuk och fick stå över finalen. Han lyckades också kvala till juniorlandslag 2017! Stort grattis!
  • Yann Lidström startade i K1 U14 bland 63 unga paddlare. Han gjorde också sin första tävling utomlands och det är ingen överdrift att påstå att det fanns många i hans kategori som är betydligt “större”. En fin 34:e plats blev det.