Topp tre ungdomsföreningar i Kanotsporten

LOK kanot

Riksidrottsförbundets aktivitetsstöd till lokala föreningar är ett intressant mått. Deltagartillfällen visar antal träningspass gånger antal deltagare i åldrar 7-25 år. LOK visar helt enkelt hur barn/ungdomsverksamheten mår i en förening.

2014 topp tre ungdomsföreningar i kanotsporten är:

  1. Lidköpings kanotförening 5410
  2. Falu kanotklubb 5106
  3. Vaxholms kanotsällskap 3855

Hur kan man passera 5000 deltagartillfällen i en kanotförening? Helt enkelt genom att ha en väl organiserad barn/ungdomsverksamhet med mycket träning och tävling. Falu kanotklubb har idag 35 unga paddlare, indelade i fyra grupper, som tränar varje vecka i kanotslalom och störtlopp. Detta året runt då forsen framför klubbhuset har strålkastare och slalombanan fryser inte på vintern. I klubbhuset finns dessutom ett gym. Lugnets simhall ligger 10 km från klubbhuset och erbjuder möjlighet till eskimåsvängsträning och simträning för barn och vuxna från november till april. Utöver träning ska man tillägga tävlingar, träningsläger och allt annat trevligt som byggdagar och Luciatåg i fors.

Idag har två kanotföreningar med tävlingsverksamhet över 5000 deltagartillfällen i landet. Som referens kan man nämna att Falu simsällskap har 16 000 deltagartillfällen eller Falu innebandyförening 20 000. Hur gör vi för att fler föreningar har en väl organiserad barn/ungdomsverksamhet i kanotsporten? Ska frågan få ett svar vid Kanotförbundets framtidsforum 7-8 november 2015 i Uppsala ? Vi hoppas på det.

LOK 2002-2014  Kanotförbundets föreningar

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.