Erik Holmer 8:a på U23-EM!

Erik Holmer togs sig vidare till finalen i K1H U23 och kom på 8:e plats, 6,58 sekunder efter vinnaren (8,5% efter). En riktigt fin prestation – se även artikel på kanot.com!

Erik är därmed ytterligare en av de svenskar som nått topp final i ett mästerskap. Historiskt har Sverige lyckats flera gånger på juniormästerskap med en 8:e plats på JVM 1994 (Niklas Widmark). Isak Öhrström har flera finaler som junior och U23-EM, och i år även det som nog smäller högst – på världscup. Lars Argelius inte att förglömma som var på pallplats på Europas största juniortävling 1990.

På damsidan har de svenska tjejerna Malin Bergman och Sussie Perä varit topp 20 som K1 juniorer på mästerskap. I år har Amanda Fagerlund medaljerat två gånger; dels på en världsrankingtävling och dels på en Europacup. Med tanke på hur flera unga tränar idag , finns goda förutsättningar till framtida finaler. Det går framåt!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.