Lyckad slalomtävling i Åmsele!

aDSC_3069-bra kopia

Åmsele Forspaddlare arrangerade en Sverigecup under den gångna helgen. Gott om vatten, lagom med mygg och strålande sol, gjorde ett fint arrangemang ännu trevligare.

Banan var lätt för dem som ville ta en säker linje, men för snabb paddling fordrades djärv teknik och gasen i botten längs den långa banan. Bästa paddeltid blev nästan 110 sekunder och det kändes i de tävlandes armar.

Till start kom lika många tjejer som killar och det var hård kamp om pallplatser. Dessutom gjorde tre tjejer tävlingsdebut i fors. Under hela veckan innan tävlingen ordnade Åmsele Forspaddlare träningsläger med ett stort antal unga deltagare från Åmsele Forspaddlare, Falu Kanotklubb och Kanotklubben Strömstararna (Stockholm).

Åman som rinner igenom Åmsele är ett biflöde till Vindelälven. Första tävlingarna i Åman hölls i slutet av 70-talet och sedan dess har det blivit ett par SM (åtminstone 1985 och 2008) och många Sverigecuper. Att slalom håller sig levande i Umeåtrakten är lätt att förstå. Åman är en suverän slalombana och särskilt de sista 100 m är tekniskt utmanande även för avancerade forspaddlare. För ungdomsläger i slalom kanske det bästa bana i Sverige.

Resultat

Bilder Facebook

DSC_5271-bra kopia

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.