Silver i C1 för Amanda på Världsrankingtävling!

Amanda Fagerlund, Falu Kanotklubb i C1

Amanda Fagerlund, Falu Kanotklubb, i C1

På helgens världsrankingtävling i Ceske Budovice (Tjeckien) deltog en stor trupp svenskar. Bäst av alla gick det för Amanda Fagerlund som tog sig vidare till semifinal i C1.  I K1 körde hon tyvärr bort sig, klart sliten den tredje tävlingsdagen i rad med ett tufft program. Hon är den ende som dubblat med start i både K1 och C1 i alla tävlingar. Semifinalen gick knackigt, där hon blev allvarligt störd av en långsammare paddlare framför, men det räckte till final.

Hon lyckades samla ihop sina fysiska och mentala krafter till C1-finalen. Där förbättrade hon sig avsevärt från semifinalen och slutade tvåa bland annat före Hoskova (Tjeckien) som vann världscupen i Prag tidigare i år . Därmed har hon visat att hon kan prestera både i K1 och C1. Bäste övriga svensk var Tommy Vince som gick till semifinal i K1H och slutade på en 21:a plats. Truppen drar nu vidare till Europacupen i Krakow, Polen nästa helg.

Att notera – första medaljplats någonsin för Sverige i damklass på en internationell topptävling!

Resultat

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.