Under helgen har Erik Holmer från Nyköpings Forspaddlare, och Isak Öhrström och Amanda Fagerlund från Falu Kanotklubb tävlat på världscupen i Krakow, Polen.

Kvalbanan var väldigt teknisk med svåra kombinationer hela vägen. Erik Holmers vägval var kvicka men han lyckades inte hålla ihop åken och slutade på 52:a plats. Isak nådde semifinal på sitt första åk med en 15:e plats. I semifinalen kom Isak 24:a med två tidsödande bommar och ett islag. Ett styrkebesked att han blev riktigt missnöjd och ändå är med i matchen.

Amanda gjorde sin första världscup och visade upp stabil paddling med kloka vägval. Andra åket var ännu bättre än första med bra fart och fina linjer. Startfältet bestod av de bästa paddlarna världen, med fullt av världsmästare, OS-medaljörer och världscupfinalister. Då är 42:a  plats av 62 startande riktigt bra för en debuterande 16-åring .

Samtidigt har Falupaddlarna Johan Strandberg och Vidar Bratt tävlat på Danubia cup i Bratislava. De placerade sig 29 respektive 38, men resultatlistorna meddelar  ännu inte separata junior och U23-resultat. I morgon är det en ny tävlingsomgång.

Aktiva från Sverige har deltagit på Danubia cup i flera år.  Det är en internationell tävling på en bana i världsklass och är alltid bra arrangerat. Oftast kan aktiva träna två pass per dag i forsen fram till tävlingsdag, och alla får tävla båda dagar. Det gör cupen mycket bra för dem som vill samla på sig värdefull tävlingserfarenhet.

I morgon nytt race i Bratislava. Nästa helg världscup i Liptovsky Mikulas, Slovakien.

av admin