amanda_isakAmanda Fagerlund gjorde en strålande insats på sin första världsrankingtävling i Ceske Budovice, 2-3 augusti. Trots ännu endast 15 år placerade hon sig på 15:e plats i kvalet. Paddlingstiden var endast 12 sekunder efter den snabbaste. I semifinal gick det placeringsmässigt ännu bättre och hon klättrade till 12:e plats. Detta i konkurrens med äldre erfarna seniorer – endast en aktiv var yngre. Det är ett utmärkt läge inför Juniormästerskap de kommande två åren. Både kval och semifinalbanan höll världscupstandard med svåra valskombinationer. Det innebär att Amanda nu är den första svenska tjej på många år som klarar en världscuptävling med stil.

I C1H tävlade Mattias Nilsson och kämpade sig till ett bra åk. Han  gick tyvärr inte vidare till semi, men han har gjort en klart godkänd insats på sin definitivt tuffaste tävling i sin karriär.

I K1H ställde sex upp från Sverige i ett starkt startfält med totalt över 80 aktiva. Max Karlsson slutade  69:a i kvalet. Han fick en “50” men utan den och islag hade han nått semifinal. Riktigt snabb i paddeltid! Johan Strandberg och Jonas Friedel slutade 58 respektiv 59 med klart godkänd fart. Vidar Bratt och Anders Wesström kom 66 respektive 67. Bra kämpat!

Isak Öhrström inledde med en missad port i första kvalåket, men sånt händer även de bästa. Att han kan tillhör världstoppen visade han sedan med sitt andra åk, då han paddlade bekvämt ned på dagens på tredje snabbaste tid, 11 hundradelar från förstaplatsen. Endast Isak gick vidare till semifinal i K1-herr. Det gick inte så bra denna gång, men Isak konstaterar själv att det finns positiva saker. “Det är ett framsteg att vara med i toppen även på mindre bra åk”. Två islag tog honom utanför finalplats, men lika gärna kunde han kommit på pallen.

Säsongen börjar gå mot sitt slut och den har varit helt fantastisk för landslagspaddlarna Isak och Amanda. Hela gänget, även de utanför landslag har haft en otroligt rolig och värdefull resa med sju internationella tävlingar på tre veckor. Isak åker nu till Augsburg för att köra världscupfinalen 15 – 17 augusti.

av admin