Vidar Bratt
Vidar Bratt. Sveriges bästa paddlare i K1H 16 år.

Ett stort gäng svenskar är ute på Europacupen i kanotslalom. Falu Kanotklubbs trupp består av 7 aktiva varav Isak som coachar, samt ytterligare en coach.  Dessutom deltar Max Karlsson som under sommaren haft fina resultat i Freestyle. Det går riktigt fint med flera framskjutna placeringar.

Europacupen riktar sig till ungdomar och juniorer men ger också möjlighet för U23 och seniorer att tävla. De två första deltävlingarna hölls i helgen i Solkan, Slovenien.

Framgång i slalom är ett lagarbete och med stort bra lag nås fler framgångar. Därför kan Falu Kanotklubbs satsning under flera år nu börja visa resultat. Amanda Fagerlund nådde final i både K1D och C1D båda tävlingsdagar i 16-årsklassen. Det visar övertygande att hon tillhör Europatoppen i sin ålder. 5:e plats i final i K1D! Vidar Bratt börjar paddla riktigt fort och är också med och krigar i Europatoppen i K1H 16.

Mattias Nilsson var ack så nära final båda dagar i C1H 16, och paddlar tekniskt otroligt fint. Anders “Dominator” Wesström (k1H 18) har inte riktigt fått till det men det är flera tävlingar kvar. Max Karlsson paddlar riktigt fint och tycks trivs även i “lång forskanot” (k1H 18).  Johan Strandberg och Jonas Friedel i K1 U23 kör otroligt jämnt med varandra och kör fint i förhållande till Isak som varit i bäst av alla på tävlingarna.

Europacupresan började planeras för ett år sedan och nu är touren igång. Det är ett fantastisk upplevelse för de aktiva att under tre intensiva veckor hinna med sju tävlingar runt om i Europa på finaste tänkbara tävlingsvatten. Inte minst när det märks att man är med och slåss i toppen, ser och lär och inspireras mot framtiden. Att ha tävlingarnas bästa paddlare som coach och på hemmaplan är också väldigt värdefullt

Till helgen är det tävling i Augsburg, Tyskland i den legendariska arenan byggd till OS 1972.

Se resultat Sokan 19-20 juli här!

ECA Junior Cup hemsida: www.ecajuniorcup.eu

Kommande resultat kan följas under helgens tävlingar här!

 

av admin