Starten i Tacen - Foto: ICF
Starten i Tacen – Foto: ICF

På världscupdeltävling 2 i Slovenien gick Isak Öhrström från Falu Kanotklubb vidare till semifinal efter en rafflande kvaltävling. Redan första åket hade räckt till semi, men i andra åket förbättrade han sig ytterligare med två sekunder och hamnade på 25:e plats. Värt att notera är att han kom in som 16:e land. Först i kvalet placerade sig Vit Prindis från Tjeckien.

Det finns en klar förbättringpotential berättar Isak efter åken. Överlag gick det riktigt bra, trots att banan var ruskigt svår. Det blev dock några några större missar som kostade tid. Trevligt att trots lite missöden klara semi på båda åken. På lördag är det semifinal för K1H.

I C1 Damer vann Katerina Hoskova från Tjeckien kvalet medan C1H vanns av Ance Bercic från Slovenien. I C2H vann Schroeder/Bettge från Tyskland. K1D har sitt kval på lördag.