Kanotslalomranking 2020

Camilla Fagerlund och Tifenn Lidström – duktiga och högt rankade i kanotslalom 2020

Aktuell ranking av svenska slalompaddlare är en spännande karta över året som gått. Det är en härlig kamp om topplaceringarna och över 30 personer har kört minst två tävlingar.

En rankings värde växer när den följs över flera år och ger paddlare motivation att kämpa för högre placeringar. Under år 2021 kommer troligtvis antalet aktiva i K1D som kör fler tävlingar att öka procentuellt mest, och vi kan räkna med ökad konkurrens att hålla sig i topp i alla klasser.

Ranking av alla aktiva har självklart ett stort värde i sig och till 2021 finns ett par idéer för att öka värdet ännu mer för både tävlande och arrangörer.

Kvalitet på tävlingar är viktigt. Tävlande vill ha arrangemang med flyt – bra banor och bra resultatpresentation. Arrangörer av rankingtävlingar får hjälp för bättre tävling och intäkter från både arrangörsbidrag och från fler startande.

Priser och prispengar älskar alla tävlande och införs från och med nu. De fyra bäst rankade i varje klass enligt tävlingsresultat i Sverige, belönas med årskort 2021 i Falu Vildvattenpark.

Prispengar är kronan på verket. Någon form av prispengar blir det år 2021 men formerna är inte klara och delvis påverkas det av epidemins utveckling.

Slalomranking 2020. Slutresultat

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.