Svenska Kanotförbundet på höstlovsläger i Falu Vildvattenpark

Under höstlovet har Svenska Kanotförbundet ordnat läger i Falu Vildvattenpark. Aktiva från flera föreningar deltar med coacherna Bo-Marcus Lidström och Ludwig Andersson.

Eftersom nästan alla tävlingar utomlands hålls på konstgjorda banor är arenan en given plats för de som satsar mot toppen. En stor fördel är portsystemet som tillåter att portar kan placeras var som helst med precision. Det är också lätt att reka banor från land, vilket man behöver behärska för att nå en hög nivå. I parken finns även bra stugor med eget kök och badrum.

Falu Vildvattenpark har sålunda träningsvillkor som utomlands – utan att åka utomlands. Det gör att fler kan nå en högre nivå innan första långresor. På sikt kommer detta betyda väldigt mycket för svensk kanotslalom.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.