Isak Öhrström vinner världscupen i Tacen Slovenien!

Isak Öhrström från Falu Kanotklubb vinner K1-herr-finalen i Slovenien år 2020.

Isak Öhrström från Falu Kanotklubb har som förste svensk någonsin medaljerat på en världscup och vinner guld! En helt fantastisk prestation. Det var på världscupen  Slovenien det hände, den 17 oktober nådens år 2020. Därmed har Isak det senaste året lyckats med följande:

  • Ta OS-plats åt Sverige på VM 2019
  • 5:e plats på för-OS i Tokyo, och nu,
  • 1:a plats på världscup.

Därmed är han utan tvekan den bäste svenska slalompaddlaren någonsin.

Segeråket är som man kan se underbart. På andra plats togs av Peter Kauzer, silvermedaljör på OS i Rio, tvåfaldig världsmästare, flerfaldig världscupvinnare och Europaämästare, och naturligtvis storfavorit att vinna inför hemmapubliken. Kauzer gjorde en suveränt finalåk, men det räckte ändå ändå inte till för att slå Isak, som vann med 50 hundradelar. På plats som coach på plats var Nenad Martinis som förtjänar stort beröm för att skapa en vinnande atmosfär.

Se Isaks åk

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.