Yann och Alva tog dubbla seniorguld på årets SM i kanotslalom

Alva Persson. Svensk mästare i K1 damer 2020.

Återigen arrangerade Floda Forsfarare SM i kanotslalom i Dala-Floda med stöd av en omfattande funktionärsstab från bland annat Falu Kanotklubb. Trots ihållande regn blev det en synnerligen lyckad tävling med många briljanta speakerkommentarer, skön musik och framför allt bra paddling. I K1H juniorer fanns tre urstarka paddlare från Falun, en Ossian från Nyköping och ytterligare hemmapaddlare som samtliga hade chans på guldet. Där lyckades Yann Lidström knipa guldet före klubbkamraterna Frej Bratt och Arvid Lindberg. Strax därefter tog Yann guld i C1 och lagguldet tillsammans med Alva Persson och Erik Wernersson.

Alva Persson är väl känd inom slalomkretsar som en ständigt stigande stjärna. På SM visade hon framfötterna med suverän paddling och tog guldet i K1 damer. Vinnaråket av Fredrik Wahlén var imponerande i K1 herrar seniorer och med dagens bästa tid. Om man jämför K1 dam med K1H-åken med hur vinnartiden på världscuper brukar vara mellan dam och herr, kan man konstatera att Alvas resultat var dagens tredje bästa efter Fredrik och Yann.

Resultat

Yann Lidström. Svensk mästere i K1 juniorer 2020.
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.