Världscupsserien i kanotslalom igång

Svenska seniorlandslaget i kanotslalom deltar i världscupen nr 1 i helgen. Serien har totalt 5 cuper i London, Slovakien, Slovenien, Tyskland, Tjeckien. Landslaget består av Monika Mitasikova i K1-Dam samt Isak Öhrström, Fredrik Wahlén och Max Karlsson i K1-Herr. 

Forsarenan i Lee Valley norr om London byggdes till OS 2012. Forsen är i klass 4-5 och riktigt tuff. 30 nationer och 200 slalomatleter deltar i eventet. 2020 är det EM i Lee Valley. Då fördelas de sista OS-platserna. Om Sverige inte tar OS-plats på VM i La Seu i höst, är sista chansen i London 2020.

På filmen ser vi Monikas första åk. 
K1 Dam : 30 vidare till semifinal (20 + 10)
K1 Herr : 40 vidare till semifinal (30 + 10)

Alla resultat VC 1Videon VC1Hemsida VC1

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.