Klubbhus renoveras för kanotslalomidrotten

Allt fler har förstått fördelarna av en funktionell och bekväm klubblokal för att kunna utveckla barn- och ungdomsträning i kanotslalom. Floda Forsfarare, Falu kanotklubb, Nyköpings forspaddlare, Faluns Slalomkanotister, Gefle kanotklubb och Sundborns kanotklubb är några exempel på föreningar som klokt och långsiktigt investerar i sina klubblokaler.

Med genomtänkta lokaler får träning i fors och i kanotslalom bättre villkor för både ledare och aktiva. I fokus är att nybörjare får en positiv upplevelse och vill fortsätta lära sig mer. Medlemmar som tränar året runt drar fördel av torra paddelkläder och varmt bastu. Det lockar fler och gör vinterträningen roligare och bekvämare för alla. Flera föreningar bygger dessutom ett gym i sina lokaler. Det ger mer variation i träningen och underlättar för fler att träna vintertid. Det öppnar också upp för nya målgrupper.

Våren närmar sig och det börjar dyka upp information om byggdagar. Viktiga insatser från ideellt engagerade medlemmar är avgörande för att utveckla klubblokalerna. Flera föreningar har också fått ekonomiskt stöd från olika partner för att bygga. En härlig säsong i kanotslalom väntar!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.