Arvid 11 år - Borlänge FP
Arvid 11 år – Borlänge FP

Borlänge Forspaddlare arrangerade årets första slalomtävling inomhus i Maserhallen. Med hjälp av grannklubben i Falun kunde eventets kvalité förbättras, då Falu kanotklubb lånade ut en stor display. Publik och paddlare kunde direkt se resultat vid målgång. Ett stort lyft!

Värd att notera är att Arvid, 11 år, tävlade för första gången och är den första unga slalompaddlaren som representerar Borlänge Forspaddlare på mer än 15 år. Fler unga tjejer och killar från Borlänge har nyligen börjat paddla och varje söndagskväll kryllar det av kanoter och paddlare i alla åldrar.

Stort lyft med displayen!
Stort lyft med displayen!

Den nya energin är resultaten av ett samarbete mellan tre klubbar (Borlänge Forspaddlare, Floda Forsfarare och Falu kanotklubb). Med hjälp av ledare från Falun har barn/ungdomsverksamheten i de två andra klubbar fått inspiration och möjlighet att ta nytta av Falu kanotklubbs erfarenheter av att behålla forspaddlare 10-15 år.

Falu kanotklubbs aktiva representerade över hälften av de 35 deltagarna vid årets första bassängslalom. Målet med den kommande regionala ungdomscupen som diskuteras i Dalarnas är att antalet unga aktiva ökar och att fler under 15 år från fler orter lär sig konsten att tävla i kanotslalom och störtlopp, med glädje och kvalité.

Resultat

Se fler bilder på facebook: Borlänge FP och Falu KK

av Ad