Svenska Kanotförbundets generalsekreterare Anders Danielsson meddelar att höstens planerade tvåveckorsläger i Prag är inställt. Lägret var avsett för de bästa ungdomarna upp till 16 år i kanotslalom. Samtliga dessa kommer från klubbar som endast drivs ideellt. Det innebär samtidigt nedlagd satsning på damer då det drabbar Amanda Fagerlund, Sveriges bästa i K1 och C1.

Skälet till det inställda lägret är att förbundet utan att meddela slaloms elitkommitté ändrat slalom budget utan tydlig kommunikation. Utan förvarning har SKF slutat med utbetalningar. För närvarande ligger två av elitkommitténs ledamöter, Bo-Marcus Lidström och Göran Hedström, ute med 40 000 kr respektive 60 000 kr med privata pengar. Dessa pengar har möjliggjort deltagande på världscupen i Tacen, Bratislava och VM i Prag. Utan dessa pengar hade aktiva bokstavligen blivit stående på vägen.

Ingen information har meddelats från SKF styrelse när och om pengarna återbetalas, trots upprepade påstötningar.

Med på höstens ungdomsläger skulle även de juniorer delta som inte platsade i årets landslag. Flera av dessa går på kanotgymnasiet. Då skolan i egen regi  planerat höstläger drabbas inte dessa i samma utsträckning.

av admin