vyVärldsmästerskapen för juniorer och under 23 har startat i Liptovsky Mikulas, Slovakien. Över 500 båtar deltar! Ett fantastisk tillställning.

På plats finns svenska kanotlandslaget med sex aktiva och två ledare.

Idag kördes kval för K1H U23 och junior. Där lyckades Isak Öhrström få till ett hyfsat förstaåk som faktiskt räckte till semifinal, men andraåket körde han i furiöst tempo och kom ned på 102,82 och slutade 31:a, 4,72 sekunder efter vinnaren.

Erik Holmer hade ruskig press på sig inför sitt andra åk, då han just glidit utanför semifinalplats. Då lyckades han bränna av ett otroligt fint snabbt och rent åk och slutade 12:a. Tiden 103,95 blev endast 5,21 sekunder efter bästa junior – som håller mycket hög standard. Stort grattis till Erik som därmed också kvalificerat sig till att få delta på junior-EM i Bourg om två veckor.

judgesliptLudwig Andersson gjorde en riktigt fin insats i juniorklassen med ett rent åk på 112,49, 13,73 sekunder efter.  Johan Strandberg i K1H U23 slutade på 49:e plats, på tiden 114,01 inklusive 4 sekunders tillägg. Han kan nog vara vara rätt nöjd med sin utveckling. Ren hade han hamnat precis utanför semi. Jonas Friedel också i K1HU23 fick inte till det denna gång med bästa resultat på 122,90 med sex tilläggssekunder och slutade på 61:a plats. Nästa gång…

I morgon kör K1D juniorer och i startfältet finns Amanda Fagerlund. Då hon fyller 15 i december är hon därmed en av de absolut yngsta i startfältet (miniålder för deltagande är året man fyller 15). Det är första gången på många år vi har en K1D i landslaget. Med tanke på att det är tre år till “hennes” JVM som sistaårsjunior så har hon inga förväntningar på sig. Spännande blir det i alla fall.

videoanalys

VM-truppen

  • Julien Dekarczyk Coach & Ledare
  • Robin Lindberg Coach & Ledare
  • Isak Öhrström, k1H U23: Falu Kanotklubb
  • Jonas Friedel, K1H U23, Falu Kanotklubb
  • Johan Strandberg K1H U23, Falu Kanotklubb
  • Ludwig Andersson, K1H junior, Nyköpings Forspaddlare
  • Erik Holmer, K1H junior, Nyköpings Forspaddlare
  • Amanda Fagerlund, K1D junior, Falu Kanotklubb

Länk till tävlingen och resultat: JVM/U23VM 2013

 

av admin