Bassängslalom – Optimalt för nya i kanotslalomidrotten

Bassängslalom är en nybörjarvänlig kanotslalomtäving inomhus. De lätta och sköna villkoren gör att många i alla åldrar kan delta, från nybörjare till expert. Nya funktionärer och domare kan dessutom lära sig mer om en kanotslalomtävling med ett skönt tempo.

Falu kanotklubb arrangerade en uppskattad bassängslalom i lördags. Ett åk bestod av ett varv på en bana med 6 portar. Bästa åket av två räknades. Klubben hyrde hela Lugnets simhall inklusive mellan bassängen, där alla kunde bada – föräldrar, syskon, vänner. Äldre ungdomar hjälpte att arrangera tävlingen och de var en fin förebild för de yngre.

Grannföreningen Faluns Slalomkanotister, som har sin aktivitet i Falu vildvattenpark, deltog för första gången i en bassängslalom med nya glada och engagerade medlemmar. Sammanfattningsvis en lyckad dag för kanotslalomidrotten!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.