Regionalt projekt om forspaddling fortlever

Falu kanotklubb drev projektet ”Forsarna som lyfter Dalarna” 2017-2018 i samarbete med Landstinget Dalarna. Syftet var att sprida kunskap om forspaddling bland barn och ungdomar i regionen. Syftet var också att förklara att restaureringar i Dalarnas vattendrag kan kombineras med ett brett medborgarperspektiv.

Två nya mötesplatser startades under projektet – i Sundborn och i Svärdsjö. Fler kanotklubbar är på gång och fler förstår den breda potentialen som forsar kan erbjuda i ett samhälle. Utvecklingen fortsätter i samarbete med Svenska Kanotslalomförbundet och alla intressenter.

Titta på filmen. Du kan också träffa de som varit med projektet vid slalomtävlingen lördag 13 oktober 2018 i Falu Vildvattenpark (Främbyvägen 3 i Falun).

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.