Planer för bättre slalomarena i Nyköping

Första hindret kan snart plockas bort i Nyköpingsån för att både forspaddlare och fiskar lättare ska kunna ta sig fram. För en halv miljon kronor ska Nyköpings kommun göra en plan för att restaurera forsen vid “Perioden”.

Kanotslalomförbundet arbetar för att sprida kunskap och visa att det går fint att kombinera behoven från kanotslalomidrotten och fiskevårdsåtgärder. Flera projekt pågår i Sverige och restaureringen i forsen i Nyköping kan förhoppningsvis bli ett av projekten som förverkligas. Målet med kunskapsspridning är att inspirera fler kommuner att iordningställa slalombanor i fors nära stadscentra. Arenor blir häftiga idrottsanläggningar lätt att nå för barn, ungdomar och flera målgrupper.

Läs hela tidningsartikeln

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.