Lyckad tävlingshelg i Nyköping

I mer än sju hundra år har vattenhjulen snurrat i Nyköpingsån. Järn, krut, mässing, läder, vadmal, papper och textil har tillverkats och bearbetats med vattenkraftens hjälp. Just på platsen där Nyköpings Forspaddlare idag har sin verksamhet och som kalas “Perioden”, har vattnets energi fått driva sämskmakarstamp, pappersbruk och bomullsspinneri. Perioden hade tidigare ett kraftverk. Idag är kraftverket demonterat och vattenfallet lämpar sig bättre för rekreationsaktiviteter, såsom kanotslalom.

12-13 maj arrangerades totalt tre slalomtävlingar av ett motiverat team från Nyköpings Forspaddlare. Två events vände sig till mer rutinerade slalompaddlare. Ungdomar och vuxna från hela Sverige deltog. Lördagskväll arrangerades en enkel och trevlig träningstävling, där NFP unga paddlare 12-13 år kunde med glädje lära sig tävla i kanotslalom. Barntävlingen var också ett bra tillfälle för nya föräldrar att lära sig mer om konsten att döma vid slalomtävlingar.

Resultat och bilder finns under rubriken Inbjudan/Resultat

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.