Eskimåsväng – Grundövningar för barn

10-åringarna Matti och Lennart är nya i kanotsporten. De har först övat att välta i bassäng utan kapell. Därefter övat att välta med kapell, som de lossat under vattnet och sedan krupit ur kajaken. När barnen tryggt har klarat det, har de fortsatt träna med övningarna man ser i filmen. Dessa övningar har flera syften. I första hand övar barnen att rotera kajaken med höft och knä. En viktig teknikdetalj är att huvudet ska komma sist upp ur vattnet. Sedan övar de att stanna länge under vattnet och orientera sig. I filmen används cyklop som hjälpmedel. Målet är att barnen med tiden blir trygga att öva enbart med simglasögon. Vår erfarenhet i Falu kanotklubb är att allt ovan ger en bra grund innan mer avancerade eskimåsvängsövningar.

Läs mer om eskimåsväng i huvudmenyn Teknik/Eskimåsväng.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.