Välbesökt Sundbornslopp 2017!

Sundbornsloppet 2017

Falu kanotklubb ordnade 7 oktober Sundbornsloppet, som hade status  SM i störtlopp och var ett motionslopp på 6,5 km med två forsar i klass II. 50 paddlare i alla åldrar deltog.  De yngsta var 10 år och äldsta nära 80 år. En riktig trevlig atmosfär fyllde hela loppet med fin höstkänsla i vacker natur, kan man läsa på arrangörens hemsida.

SundbonrsloppetMånga gjorde sitt första långlopp och kom i mål med en helt ny upplevelse. Störtloppare med rutin försökte förbättra sina tider från tidigare åren. Fördelningen damer och herrar var jämn bland alla deltagare. I störtloppsklassen kunde vi se duktiga tjejer 12-18 år som närmar sig Sveriges snabbaste paddlare Amanda Fagerlund.

SundbronsloppetSnabbaste bland herrarna i störtlopp var Johan Strandberg med en tid på 32 min 13 sek. Amanda nådde målet knapp 30 sek efter Johans tid! Och knapp en minut efter Johans tid gled en glad Patrik Svensson fram i mål. Snabbast i motionsklassen var Göran Glivberg tight följt av damerna Annika Göransson och Anna Garmo. Arrangören tackar alla som hjälpte att ordna Sundbornsloppet och ser fram emot kommande upplaga lördag 6 oktober 2018.

Resultat

Fina bilder på Facebook

Film från andra starten

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.