Framsteg internationellt för svensk slalom

KanotslalomIntressant framsteg med två svenskar i semifinal på VM i kanotslalom i Pau! Sporten handlar om konsten att hantera snabbhet, teknik och felfritt åk i stor fors, vilket Isak Öhrström och Erik Holmer lyckades delvis med i semifinalen. I en teknisk krävande bana nådde  Isak en 22:a plats med rent åk och Erik kom 31:a med ett islag.

Den positiva konkurrensen nationellt, som har utvecklats sedan 2010, lyfter nivån bland alla svenska slalomaktiva. En ny organisation för kanotslalomsporten är på frammarsch med nya villkoren för sporten i landet, bl.a. med Nordens första konstgjorda slalomarena och med regionala utvecklingsprojekt för barn och ungdomar i forsande vatten. Fler killar och tjejer ska kunna träna kanotslalom på hemmaplan med hög kvalitet. Troligen fortsätter den positiva trenden 2018 och framåt. Redan idag finns en fin trupp unga slalompaddlare killar och tjejer med hög kunskap.

Alla VM resultat

Replay på Youtube

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.