Bra säsong för svensk kanotslalom!

svensk kanotslalom

Tack vare bättre träningsvillkor i föreningarna och högre konkurrens nationellt presterar fler slalompaddlare internationellt. 2013 blev Isak Öhrström den första slalompaddlare på tio år som får stöd av Sveriges Olympiska Kommitté. Han har nått flera världscupfinaler, vunnit internationella tävlingar och deltog 2016 på OS i Rio. Igår blev Erik Holmer 6:a på U23-EM i Hohenlimburg.

Glädjande är att fler tjejer och killar är på gång. I dagsläget har 7 slalomaktiva kvalat till internationella mästerskap 2018, som junior, U23 och senior. Förhoppningsvis blir det fler. Sverige har 36 platser för U23 och junior och plats för 18 seniorer. Det kommer att ta ett par år innan landet fyller alla platser. Det pågår ett intensivt arbete för detta, bl.a. med nyrekrytering och systematisk träning i föreningarna och samtidigt arbete med en ändamålsenlig nationella organisation. Ett annat delmål är att kunna träna och tävla på internationellt toppvatten på hemmaplan. Det är på väg att förverkligas med Sveriges första konstgjorda forsarena.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.