River Race Kajaktiv

Amanda Fagerlund störtloppLånglopp med snälla forsar och fantastisk natur är en spännande tävlingsform för störtlopp och multisport. River Race arrangerades för första gången i helgen och fick riktigt fin respons från deltagarna oavsett kajakmodell.

Sträckan var 12 km med fina forsar klass II-III på Dalälven. Kajaktiv var initiativtagare i ett trevligt samarbete med föreningarna Floda Forsfarare och Falu kanotklubb. En lyckad tävling med skön stämning, som vi ser fram emot nästa år.

River Race 2017Amanda Fagerlund, David Tegmark och Vidar Lindberg 16-18 år från Falu kanotklubb är duktiga slalompaddlare som dessutom behärskar snabba störtloppskajaker. De deltog i årets River Race och visade stark störtloppspaddling. Amanda, som kvalade i kanotslalomlandslaget och deltar i år i U23 och senior VM, vann damklassen i störtlopp och kom på en fin 5:e plats bland herrar i multisportkajaker.

Falu kanotklubb ordnar en liknande störtlopp/multisport tävling, Sundbornsloppet, lördag 7 oktober 2017 med 6,5 km fin höstpaddling och två forsar klass II mellan Sundborn och Hosjöholmen i Dalarna. Boka i agendan!

Bilder från Kajaktiv

Bilder från Falu kanotklubb

Resultat River Race 2017

av Ad