Fina resultat för Isak och Monika på International Tatra Slalom

Isak Öhrström

kanotslalom Under helgen avgjordes den 69:e upplagan av International Tatra Slalom till minne av Ondrej Cibak. Tävlingen är en del världsrankingserien och bjöd på riktigt hårt motstånd!

I k1-herr klassen fanns toppnamn som världsfyran Jakob Grigar, bronsmedaljören från EM Andrej Malek och ukrainaren Igor Tsviet som visat superform i inledningen av säsongen. På damsidan fanns dubbla olympiska mästaren Elena Kaliska och världsfemman Jana Dukatova på startlinjen.

För svensk del hade vi två paddlare på plats. I damklassen Monika Mitasikova som senare i sommar kommer tävla på U23-VM i Bratislava. På herrsidan hade vi olympiern Isak Öhrström som valt att ha denna tävling som en del i sin uppladnning inför EM i början av juni.

Båda lyckades kvala vidare till både semifinal och final. Väl i finalen hade Isak ett av de snabbaste åken för dagen men drog på sig två islag och tappade från första till en snöplig fjärdeplats, 0.4 sekunder från pallen. Men det lovar gott att snabbheten finns där inför EM.

Monika Mitasikova bjöd på stadig paddling i den svåra finalbanläggningen och lyckades navigera hela åket utan tillägg. Hon slutade på en fin sjätteplats och klarade med marginal kvalgränserna för nästa års seniorlandslag.

Nästa världsrankingtävling för Monika kommer vara Bratislava Open 1-2 juli. För Isak blir det drygt en veckas träning i Liptovsky Mikulas innan avfärd till Ljubljana där han möter upp med coachen Bo-Marcus Lidström för sista förberedleserna inför EM 1-4 juni i Tacen i Slovenien.

Resultat Internationell Tatra Slalom

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.