Gefle kanotklubb

Gefle kanotklubb och Falu kanotklubb samarbetade i helgen och ordnade en trevlig kanotslalomtävling i Boulongerskogen mitt i Gävle. Sist Gävleborna kunde se slalomkanoter på Gavleån var för 20 år sedan. Igår blandades kanotmodeller från 80-talet med senaste versioner av slalomkanoter K1, C1, C2. Riktigt skoj!

Tävlingen var anpassad för både nybörjare och avancerade slalompaddlare. Flera deltog för första gången i en slalomtävling, ungdomar som vuxna, och de fick en positiv erfarenhet av kanotslalomidrotten.

Kanotslalom GävleKlubbmedlemmarna från båda föreningarna var nöjda med eventet och planer för nästa säsong är redan igång. Gefle kanotklubb är på gång att ansöka om tillstånd för en permanent kanotslalombana i Boulognerskogen efter kraftverket. Falu kanotklubb återkommer gärna som medarrangör och som deltagande förening.

Utbyte mellan föreningarna var framgångsrikt och förhoppningsvis kan det inspirera. Det behövs fler kanotslalomtävlingar i fors klass I-II och inom 1-2 timmars resa mellan klubbar.

Bilder och Resultat

av Ad