Kvalade aktiva till junior och U23-landslaget 2016

Juniorer kanotslalom

Mattias Nilsson – Vidar Bratt – Amanda Fagerlund

Under sommaren har svenska U23 och junioraktiva tävlat utomlands med framgång. Ett antal duktiga aktiva har via internationella tävlingar kvalat till JVM och EM 2016! Stort grattis!

Det är juniorerna Mattias Nilsson i C1H 18, Vidar Bratt i K1H 18 samt Amanda Fagerlund i K1D – som även har klarat seniorlandslagskrav, bland annat genom världscupen i Liptovsky. Samtliga juniorer är från Falu Kanotklubb.

Dessa tillsammans med U23-aktiva Johan Strandberg (Falu Kanotklubb) samt Ludwig Andersson och Erik Holmer från Nyköpings Forspaddlare, kan se fram emot dels VM i Krakow i juli och sedan EM i Solkan i slutet av augusti 2016. Ludwig har kvalat via resultat i C1 medan Johan och Erik i K1.

För Faluns ungdomar har VM 2016 varit i målet i många år, med många läger och tävlingsresor arrangerat av klubben. Nu gäller det att lyfta sig en bit till. En intensiv höst och vinter blir det, med utomlandsläger, många timmars coachning, videoanalys, styrketräning, mm mm mm. Med bra träning kan det blir riktigt goda resultat nästa år.

Det finns fortfarande möjlighet för fler att kvala, men lätt är det inte. Enligt regler skall aktiva senast till uttagningstävlingarna 2016 klara en procentgräns i förhållande till vinnaren i sin klass på en internationell tävling. För juniorer tillkommer dessutom uttagningstävlingar i Sverige och för seniorer och U23 är det uttagningstävlingar utomlands som är den definitiva uttagningen.  Uttagningstävlingarna kommer  dock knappast bli ett bekymmer för ovan nämnda aktiva.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.