Junior- och U23-EM i Krakow har börjat!

Kanotslalom Krakow

På plats är Erik Holmer och Johan Strandberg i K1 U23, samt Amanda Fagerlund som tävlar i både K1 och C1 junior.

Som väntat avancerade Erik Holmer till semifinal på sitt första åk och blev 16:e. Johan Strandberg fick en 50 i första åket. I sitt andra åk paddlade han överlag riktigt fint, men med en bom och islag i en upp så rök semifinalen. Ändock en uppvisning av riktigt bra paddling som talar för en fin potential i nästa års U23-VM.

Amanda tävlade också på torsdagen i C1D junior. Uppladdningen veckorna innan har varit väldigt fin – men inte i C1 då hennes kanot blev stulen för tre veckor sedan. En ny kanot anlände inte förrän kvällen innan tävling. Inte kul, men Amanda kämpade väl i två åk men det blev ingen semifinal. Det är dock en riktigt bra förberedelse för kvalet i K1D junior på fredag.

På plats finns  coacherna Jonas Friedel och Martin Potocny som sköter ruljansen. I morgon fredag är det kval i K1D. Semifinal/final K1H U23 är på lördag. Semifinal/final K1D junior är på söndag. Det finns goda chanser till fina placeringar.

Länk resultat och video!

kanotslalom Krakow

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.