Johan-portratt_2
Johan Strandberg, Falu Kanotklubb
isak_VC_prag_
Isak Öhrström, Falu Kanotklubb

På världscupen i Prag tävlade Isak Öhrström och Johan Strandberg med fina framgångar. I kvaltävlingen körde Isak ett mycket konservativt förstaåk och säkrade semifinalen. Johans kvalåk – hans första världscupstart – var klart godkänt, men nådde inte semifinal. Johan representerar “den nya skolan” där aktiva inte släpps iväg till stora tävlingar förrän de har övat rejält i förväg och kan jobbet. Johans åk visade att han är med i matchen.

Isaks semifinal “Projekt Final” bjöd på betydligt aggressivare paddling i en bana med svåra zigzags och många valsmanövrer. Han tjänade tid på kvicka uppströmmare samtidigt som han satte de svåra kombinationerna med solid paddling. Tiden blev riktigt bra – 6:e snabbast tid av alla i semifinalen, och en av de två som nådde final med islag. Imponerande!

Isak startade finalen som tvåa, med sin 9:e plats från semin. Återigen riktigt fint men han fick en 50 i en zigzag. Uppenbarligen var inte domarna överens eftersom tillägget togs bort för en stund. Åket var inte lika snabbt som semiåket på samma bana, 91,01 mot 88,11. Isak slutade 8:a i finalen.

Ett viktigt säsongsmål är nu uppnått för Isak – final på världscup. Noteras bör att Isaks paddeltid i semin hade räckt för att vinna finalen, som nu istället vanns av Jiri Prskavec (Tjeckien) på 88,76, före Boris Neveu (Frankrike) och Ondrej Tunka (Tjeckien).

Nästa helg körs världscup nr 2 i Krakow, Polen. Där deltar även Erik Holmer (Nyköpings Forspaddlare) och Isak. Amanda Fagerlund från Falu Kanotklubb är också med och gör  världscupdebut, endast 16 år, men väl förberedd. Hon har tävlat i Krakow tidigare i år och även varit där på träningsläger i vintras. Amandas stora mål för i år är JEM sista helgen i augusti, som också går i Krakow.

Nästa helg kommer dessutom Vidar Bratt (junior, Falu Kanotklubb) och Johan Strandberg tävla i Bratislava på Danubia cup.

Se film från finalen! Isak startar ca 1h05.

av admin